Asunnot ja kiinteistöt

Asuntokauppa alkuvuonna vahvassa vedossa

asuntomarkkinat asuntokaupat kauppamäärät asunnot

Kuva: RE/MAX.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin tammikuussa koko Suomessa kuusi prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2017, kertoo kiinteistövälitysketju RE/MAX.

Pääkaupunkiseudun kokonaiskauppamäärä käytetyissä kerrostalohuoneistoissa säilyi tammikuussa viime vuoden tasolla, mutta Espoo muodosti merkittävän poikkeuksen pääkaupunkiseudulla.

Espoon kauppamäärä nousi RE/MAX:n mukaan peräti 20 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna. Vahvoja kauppamäärän kasvuja kerrostalohuoneistojen kaupassa nähtiin myös Tampereella (+12 %), Lahdessa (+14 %), Jyväskylässä (+21 %), Lappeenrannassa (+ 20 %) ja Oulussa (+49 %).

Kerrostalokaksioiden kauppamäärä kasvoi koko Suomessa kuusi prosenttia tammikuuhun 2017 verrattuna. Merkittävin muutos on pääkaupunkiseudun kaksiokaupan lasku (-5 %), kun samalla Lahdessa (+10 %), Jyväskylässä (+5 %), Oulussa (+28 %) ja Keravalla (+86 %) nähtiin merkittävä piristyminen verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Pääkaupunkiseutua pienempien paikallisten sijoittajamarkkinoiden virkistyminen kertoo vahvasta luottamuksesta oman alueen asuntojen kannattavuuteen sijoituskohteina, RE/MAX-toteaa.

Omakotitalojen kauppamäärät säilyivät Suomessa lähes ennallaan, kauppamäärän nousun ollessa hieman yli yksi prosenttiyksikköä. Poikkeuksellisen vilkkaat tammikuun markkinat omakotitaloissa nähtiin Lappeenrannassa (+33 %) ja Rovaniemellä (+60 %), joissa kauppamäärän kasvu viimevuoden vastaavan aikaan oli merkittävä.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa yli kolme prosenttia verrattuna tammikuuhun 2017. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli noin 2807 €/m2 ja pääkaupunkiseudulla noin 4441 €/m2.

Pääkaupunkiseudulla neliöhinta nousi tammikuuhun 2017 verrattuna neljä prosenttia. Vahvimmat hinnannousut nähtiin Vantaalla (+6 %), Tampereella (+6 %), Turussa (+11 %), Lahdessa (+8 %), Kuopiossa (+13 %), Oulussa (+7 %) ja Rovaniemellä (+13 %) jossa käytettyjen kerrostalohuoneistojen hinnat nousivat merkittävästi tammikuuhun 2017 verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös