Sijoitusuutiset

HS: Kiuasvalmistaja Harvia aikoo listautua Helsingin pörssiin

Helsingin Sanomien mukaan kiukaita ja saunoja valmistava Harvia aikoo listautua Helsingin pörssin päälistalle, kertoo Helsingin Sanomat.

Harvia Oy on suomalainen saunankiukaita, saunoja ja saunasisustuksia valmistava yritys. Se työllistää noin 340 ihmistä Suomessa, Kiinassa, Venäjällä ja Virossa. Harvian pääkonttori ja maailman suurin kiuastehdas sijaitsee Muuramessa, Keski-Suomessa. Harvian liikevaihto oli 50,1 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja käyttökate 11,7 miljoonaa.

Yhtiö valmistaa perinteisten kiukaiden lisäksi myös höyryhuoneita, infrapuna- ja höyrysaunoja, spa-moduuleja, digitaalisia ohjauskeskuksia ja saunatarvikkeita. Tapani Harvian vuonna 1950 perustaman yhtiön tuotteita viedään jo yli 80 maahan.

Itävaltalainen Sentiotec GmbH on ollut osa Harvia-ryhmää vuodesta 2016. Keväästä 2014 alkaen Harvian pääomistajana on ollut CapMan-pääomasijoitusyhtiön rahastot.

Helsingin Sanomien mukaan Harvia kertoo listautumisestaan perjantaina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös