Talouden trendit

Nyt se on totta – Venezuela otti käyttöön kryptovaluutan

Syviin talousvaikeuksiin ajautunut Venezuela yrittää pyristellä ongelmistaan eroon kryptovaluutalla.

Etelä-Amerikan Venezuela on ajautunut syviin talousvaikeuksiin. Venezuelan bolivar-valuutalla ei ole enää uskottavuutta vaihdonvälineenä ja hyperinflaatio on tuhonnut maan virallisen valuutan arvon. Esimerkiksi tavallinen lounas saattaa maksaa yli 200 000 bolivaria, mikä on noin 7 – 8,5 euroa.

Maan kuluttajahinnat nousivat tammikuun lopussa huikeat 4068 prosenttia viime vuoden tammikuussa. Maan bruttokansantuotteen odotetaan laskevan ensi vuonna kuusi prosenttia ja tänä vuonna IMF odottaa bkt:n laskevan peräti 12 prosenttia.

Venezuelan ongelmat johtuvat öljyn hinnan romahduksesta, korruptiosta ja epäonnistuneista talousuudistuksista, mitkä ovat luoneet jättityöttömyyden. IMF arvioi työttömyysasteen nousevan peräti 30 prosenttiin ensi vuonna.

Maan virallisen valuutan arvon romahdus on herättänyt spekulaatioita siitä, että maa saattaisi ottaa käyttöön kryptovaluutan korvaamaan bolivarin.

Nyt nämä spekulaatiot ovat käymässä toteen.

Useat ulkomaiset mediat kertovat, että Venezuelan valtiollisen kryptovaluutan petron esimyynti käynnistyi tiistaina. Maa on laskenut liikkeelle yli 82 miljoonaa kryptokolikkoa. Suomessa aiheesta kertoi esimerkiksi Arvopaperi-lehti.

Maan presidentti Nicolás Maduro haluaa oman virtuaalivaluutan avulla kiertää Yhdysvaltojen asettamia talouspakotteita. Petron arvon takaavat Venezuelan öljyvarannot.

 

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös