Oma talous

Amerikan 6 rikkainta naista

Tutustu, ketkä ovat Amerikan 6 rikkainta naista.

The Forbes tekee jokavuotisen katsauksen, ketkä maailman rikkaimpia ihmisiä ovat. Listan kärki koostuu useimmiten miehistä (Amerikan 5 rikkainta miestä). Aika kurkata, ketkä amerikkalaiset naiset ovat päässeet listan kärkeen.

Amerikan rikkaimmat naiset ovat lähes kaikki maan suurimpien yritysten perustajien jälkeläisiä tai leskiä. Tästä syystä oman varallisuutensa luoneet naiset, kuten Oprah Winfrey (nettovarallisuus 2,8 miljardia dollaria) ja Marian Ilitch (yksi Caesars Pizza -yrityksen perustajista) eivät ole valitettavasti päässeet tälle listalle.

Useimmat Amerikan rikkaimmista naisista käyttävät valtavia perintöjään hyväntekeväisyyteen. Yksi heistä on Laurene Powell Jobs, joka hoitaa mm. organisaatiota, jonka tehtävänä on luoda ratkaisuja maahanmuutto uudistuksiin sekä muihin yhteiskunnallisiin oikeudenmukaisuuksiin.

The Business Insider listaa Amerikan 6 rikkainta naista, jotka perustuu Forbesin listan rankkauksiin.

1. Alice Walton

Toimiala: Vähittäiskauppa

Nettovarallisuus: 38,2 miljardia dollaria

Alice Walton on Wal-Martin omaisuuden perillinen, jonka hänelle jätti isänsä. Wal-Mart on Amerikan yksi suurimmista yksityisistä työnantajista. 68-vuotias Texasilainen on tunnettu mm. hevosjalostuksestaan, taidekokoelmistaan sekä hänen hulppeista karjatiloistaan.

Waltonia pidetään yhtenä maailman kahdesta rikkaimmasta naisesta. Toinen on ranskalaisen Liliane Bettencourtin tytär, Francoise Bettencourt Meyers (L’Oréal-yrityksen perijätär).

2. Jacqueline Mars

Toimiala: Ruokateollisuus

Nettovarallisuus: 25,5 miljardia dollaria

Jacqueline Mars on myös perinyt varallisuutensa perheeltään. Vuonna 1911 perustettu Mars Inc. on maailman suurin makeisten valmistaja ja tunnettu herkuista, kuten M&M’s, Snickers ja Skittles. Yhtiö on laajentunut myös lemmikkieläintarvikkeiden myynnin ansioista.

Jacqueline, 78, omistaa kolmanneksen perheyrityksestään ja hänen kaksi veljeään omistavat kaksi kolmasosaa. Yhtiön ulkopuolella Mars on tunnettu hyväntekijä.

3. Laurene Powell Jobs

Toimiala: Tekniikka

Nettovarallisuus: 19,4 miljardia dollaria

Applen perustajan Steve Jobsin leski on listalla kolmantena. Steve Jobs kuoli vuonna 2011 ja hänen nettovarallisuus oli 11 miljardia dollaria ennen kuolemaansa.

Laurene, 54, työskentelee monen eri organisaation parissa, joiden tehtävä on tukea oikeudenmukaisuutta Amerikassa eri tavoin.

4. Abigail Johnson

Toimiala: Rahoitusala

Nettovarallisuus: 16 miljardia dollaria

Abigail Johnson on Fidelity Investments -yrityksen toimitusjohtaja, jonka hänen isoisänsä perusti vuonna 1946. Hän omistaa Forbesin mukaan 24,5 prosentin osuuden yrityksestä.

Johnson, 56, opiskeli Harvardin yliopistossa ja aloitti työt isoisänsä perustamassa yrityksessä opintojensa jälkeen vuonna 1988. Hänet nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi vuonna 2014.

5. Blair Parry-Okeden

Toimiala: Media

Nettovarallisuus: 12 miljardia dollaria

Cox Enterprise -yrityksen perijätär on perinyt 25 prosentin osuuden yrityksestä äidiltään, joka kuoli vuonna 2007. Cox Enterprise on viestintä- ja autoteollisuuden monialayhtiö, jonka Blairin isoisä perusti vuonna 1898.

Parry-Okeden, 68, asuu Australiassa miehensä kanssa.

6. Katharine Rayner

Toimiala: Media

Nettovarallisuus: 8 miljardia dollaria

Katharine Rayner on myös yksi Cox Enterprise -yrityksen perillisistä. 72-vuotias Rayner asuu East Hamptonissa ja hänen upea koti on ollut esillä mm. Vogue-lehdessä. Katharine on myös tunnettu hyväntekijä ja hän lahjoitti mm. vuonna 2017 15 miljoonaa dollaria New Yorkin kirjastolle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös