Osakeanalyysit

Tarjoaako UPM lisäosingon?

Nordea Markets nosti eilen UPM‐Kymmenen tavoitehintaa 31,00 eurosta 34,00 euroon.

Nordea Markets nosti eilen UPM‐Kymmenen tavoitehintaa 31,00 eurosta 34,00 euroon.

Torstaina tuloksensa julkaisevan UPM:n näkymät ovat Nordean mielestä varsin myönteiset. Niin sellun kuin paperien hinnat ovat jatkaneet varsin vahvoina, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Stora Enso on jo nostanut tulosohjeistustaan ensimmäisen ja toisen neljänneksen osalta muun muassa paperin vahvan hintakehitysten myötä, ja UPM:n liiketoiminnassa paperin osuus on selvästi merkittävämpi kuin Stora Ensolla, Nordea muistuttaa.

Pankki nosti myös UPM:n tulosennusteita vuodelle 2018 parilla prosentilla, ja Nordean ennusteet ovat nyt noin seitsemän prosenttia konsensusennusteita korkeammat alkaneelle vuodelle.

Nordea uskoo myös, että UPM tulee yltämään ensimmäisen neljänneksen jäljiltä jo nettovelattomaksi, ja lisäosingon todennäköisyys kasvaa jatkuvasti.

Nordean suositus UPM:n osakkeelle on osta, ja osake löytyy Stora Enson tavoin myös pankin kotimaisesta mallisalkusta 5 %‐yksikön painolla.

Myös analyysitalo Inderes odottaa metsäyhtiöltä jälleen erinomaisia tunnuslukuja torstain tulosjulkistuksessa. Tosin Inderesin näkemykset UPM:n houkuttelevuudesta sijoituskohteena on päinvastainen kuin Nordean.

Kilpailija Stora Enson ensimmäisellä vuosineljänneksellä antaman positiivisen tulosvaroituksen jäljiltä Inderes on tarkastanut UPM:n Q1:n ennusteita ylöspäin, Inderes on ennusteissaan hieman konsensuksen yläpuolella.  Kuluvan vuoden näkymänsä yhtiö tulee Inderesin arvion mukaan mukaan toistamaan.

Kuitenkin myös sijoittajien odotukset ovat nousseet.

”Koko vuodesta 2018 on muodostumassa UPM:llä erittäin vahva, mutta toisaalta jo ennusteisiin jo leivotut odotukset ja arvostuskertoimet asettavat riman varsin jo korkealle sijoittajien perspektiivistä. Näin ollen selvästi positiiviseen kurssireaktioon yhtiöltä voidaankin jo vaatia tuntuva positiivinen yllätys tässä vaiheessa sykliä”, toteaa Inderesin analyytikko Antti Viljakainen.

”Vaikka myös loppuvuoden ennusteissamme alustavasti nousupaineita, UPM:n arvostus on tietyiltä osin haastava (P/B 2,0x) emmekä tee muutoksia näkemykseemme osakkeesta ennen Q1-raporttia.”

Inderesin suositus UPM:n osakkeelle on vähennä ja tavoitehinta 28 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös