Sijoitusideat

Varainhoitoyhtiö nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Inderesin TOP3-listan osakkeiden arvostustasot ovat houkuttelevia.

Analyysitalo Inderes ylläpitää TOP3-osakelistaa, jossa se päivittää Helsingin pörssin kolme kulloinkin houkuttelevinta kotimaista osaketta.

Viimeksi listalle nousi varainhoitoyhtiö eQ, jonka Inderes lisäsi listalle 12.4.

Inderesin mukaan eQ:n alkuvuosi on sujunut erinomaisesti ja yhtiön uusmyynti on jatkanut vahvaa kehitystään.

”Strategisesti tärkeiden kiinteistörahastojen myynti on ollut ennätystasolla ja myös private equityssä myynti on ollut vahvaa. Kokonaisuutena odotammekin yhtiöltä vahvaa Q1-tulosta, vaikka Adviumilla Q1 on jäänyt kauppojen ajoituksista johtuen vaisuksi”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Analyysitalon mukaan eQ:lla on erinomaiset edellytykset jatkaa vahvaa tuloskasvuaan. Kasvun ajureina toimivat kiinteistö- ja PE-rahastot sekä tiukka kulukuri. Yhtiön tuloskasvuun liittyvä riski on Inderesin mielestä varsin rajallinen ja liittyy lähinnä markkinatilanteeseen.

eQ:n arvostustaso on laskenut selvästi alkuvuoden aikana ja osingon irtoaminen on painanut kurssia poikkeuksellisen paljon, Inderes toteaa. Vuoden 2018 Inderesin ennusteilla osakkeen arvostustaso on painunut selvästi alle yhtiön historiallisen tason ja arvostustaso on analyysitalon mukaan houkutteleva.

”Näemmekin arvostustasossa nousuvaraa tuloskasvun jatkuessa ja näemme nykytilanteen hyvänä ostopaikkana.”

eQ:n lisäksi TOP3-listalla jatkavat edelleen Nokia ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Scanfil.

Inderesin mukaan markkinat ovat kohdelleet Nokian osaketta hyvin lyhytnäköisesti. Näkyvyyden parannuttua tulevat katseet kääntymään pidemmälle, mikä tukee osaketta

”Nokian osake on lähes kaikilla mittareilla selvästi alihintainen”, analyysitalo toteaa.

Scanfil on Inderesin mielestä maltillisesti hinnoiteltu. Yhtiön tämän vuoden P/E-kerroin on vain 11x ja EV/EBITDA-kerroin 7x noin yhtiön ohjeistushaarukoiden keskikohdissa olevilla Inderesin ennusteilla.

”Näemme yhtiön arvostustasossa lyhyellä tähtäimellä melko selkeää nousuvaraa tuloskasvun ajamana”, analyysitalo toteaa.

Kommentoi
Ylös
>