Oma talous

10 asiaa, joita et tiennyt amerikkalaisista miljonääreistä

Mikä niissä miljonääreissä kiehtoo niin paljon? Testaa, tiesitkö nämä 10 asiaa amerikkalaisista miljonääreistä.

Kiihtyvien kiinteistöjen hintojen ja osakemarkkinoiden noususuhdanteen ansioista miljonäärit ovat tehneet paluuta Amerikassa finanssikriisin jälkeen. SpectremGroupin mukaan muutama vuosi sitten amerikkalaisten kotitalouksien määrä, joilla on yli miljoonan omaisuus, on noussut yli yhdeksään ja puoleen miljoonaan. Tutkimus on muutamia vuosia vanha, mutta vakuuttaa edelleen.

Money-sivusto tutustui paremmin aiheeseen ja listaa 10 asiaa, joita et ehkä jo tiennyt amerikkalaisista miljonääreistä. Tutustukaamme heihin siis paremmin.

1. Moni miljonääreistä asuu itärannikolla Marylandissa

Marylandissa on enemmän miljonäärejä asukasta kohden, kuin missään muussa Amerikan valtiossa. New Jersey, Connecticut ja Hawaii ovat myös miljonäärien suosimia asuinalueita.

2. New Yorkissa yksi 21:stä asukkaasta on miljonääri

Kävellessäsi New Yorkin kuuluisalla Fifth Avenue -kadulla, ohitat suurella todennäköisyydellä muutaman miljonäärin. Noin 4,6 prosentilla kaupungin asukkaista on miljoonan dollarin omaisuus tai enemmän. Monaco, Zurich ja Geneve ovat joitain eurooppalaisia kaupunkeja, joissa lukema asukasta kohden on korkeampi.

3. Suurin osa kongressin jäsenistä on miljonäärejä

Kongressissa istuu monta miljonääriä. Muutamien vuosien takaisen tiedon mukaan ainakin 268 silloisen parlamentin ja senaatin jäsenellä oli yli miljoonan dollarin omaisuus.

4. Moni miljonääreistäkin hermoilee eläkkeelle jäämistä

SpectremGroupin mukaan lähes kolmasosa miljonääreistä, joilla on 5-25 miljoonan dollarin omaisuus, ovat huolissaan siitä, milloin he voivat jäädä eläkkeelle. Myös 44 prosenttia niistä, joilla on 1-5 miljoonan dollarin omaisuus, olivat huolissaan samasta aiheesta.

5. Kaikki miljonäärit eivät ole säästeliäitä

Kaikki miljonäärit eivät säästä kerrallaan suuria summia, vaan he säästävät tasaisesti pidemmän aikaa.

6. Noin 15 prosentilla miljonääreistä ei ole korkeakoulututkintoa

Mark Zuckerberg ja Bill Gates eivät ole ainoita miljonäärejä, ketkä eivät ole valmistuneet korkeakoulusta. SpectrumGroup raportoi, että 85 prosentilla miljonääreistä sen sijaan on korkeakoulututkinto.

7. Nuorten sukupolvien miljonäärit elävät ylenpalttisesti

X- ja Y-sukupolvien miljonääreillä on ollut vähemmän aikaa saavuttaa nuo maagiset seitsemän numeroa, verrattuna suurten ikäluokkien sukupolveen. Heillä on taipumusta ansaita paljon enemmän ja elää ylenpalttisempaa elämää.

8. Ultra-miljonäärit rakastavat halpahalleja

Missä varakkaat tekevät ostoksensa? Eivät ehkä siellä, missä luulet. SpectrumGroup kertoo, että 57 prosenttia miljonääreistä, joilla on yli viiden miljoonan omaisuus, kertoo tekevänsä ostokset paikallisissa halpahalleissa, kuten Home Depot, Costco, Target ja Lowe’s.

9. Useimmat miljonäärit kunnioittavat ”Buffett sääntöä”

”Buffett sääntö” on nimetty sijoittajaguru Warren Buffettin mukaan, kun hän julisti vuonna 2011, että on väärin että rikkaat ihmiset voivat maksaa vähemmän liittovaltion veroja, osana kokonaistuloja, kuin keskiluokka.

10. Miljoonien periminen on poikkeus

Periminen ei ole ainoa tapa kerätä suurta omaisuutta. Noin 86 % miljonääreistä kertoo rakentaneensa oman vaurautensa, kertoo Fidelity Millionaire Outlook -kysely. Noin 30 prosenttia heistä kertoo kamppailleensa taloudellisesti, kun he olivat nuoria.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös