Oma talous

Luo itsellesi hyvät aamurutiinit ja voi paremmin

Aamurutiinien luominen on todella tärkeää tuottavan päivän kannalta. Testaa näitä aamurutiineja.

Aikaisin aamulla herääminen antaa sinulle enemmän aikaa keskittyä tavoitteisiin ja kohtaat päivän tehtävät energisenä ja keskittyneenä.

Business Insider muistuttaa, että moni maailman rikkaimmista ja menestyneimmistä ihmisistä kertoo heräävänsä aikaisin aamulla. Virgin Groupin perustaja miljardööri Richard Branson herää joka aamu kello 5.45. Square-yrityksen toimitusjohtaja Jack Dorsey herää myös aikaisin aamulla kello viideltä meditoimaan ja juoksee kymmenen kilometrin lenkin. Lue mitä muita tapoja miljonääreillä on.

Forbes haastaa meidät heräämään aikaisemmin ja testaamaan erilaisia tuottavia aamurutiineja. Otatko haasteen vastaan?

Kirjoita ajatuksesi ylös

Kirjoita välittömästi heräämisen jälkeen ylös ajatuksia 15 minuutin ajan. Tämän ei tarvitse kuitenkaan olla mikään ”Rakas päiväkirja” -tyyppinen muistio. Ajatuksien kirjoittaminen ja purkaminen voi helpottaa stressiä, jännitystä ja turhautumista. Jos pidät enemmän listojen tekemisestä; luo lista ranskalaisin viivoin.

Lukeminen

Kirjoittamisen jälkeen lue 45 minuuttia. Voit lukea vaikka henkilökohtaiseen kehitykseen liittyvää kirjaa. Tärkeintä on keskittyä materiaaliin, joka korreloi suoraan tarpeisiisi henkilökohtaisessa elämässäsi ja työelämässä. Mitä haluaisit parantaa? Mistä haluaisit oppia lisää? Lukemisen on tarkoitus olla oppimisprosessi.

Hikoile

Aamurutiineihin kannattaa lisätä hikijumppaa. Liikunta parantaa aineenvaihduntaa ja olet loppupäivän motivoitunut sekä sinulla on enemmän energiaa.

Sulje muu maailma pois

Liikunnan jälkeen on hyvä lähteä kävelylle. Katkaise muu maailma pois, nauti ympäröivästä luonnosta ja valmistaudu henkisesti päiväsi tavoitteisiin.

Jos meditoit tai joogaat, istu hiljaa muutaman minuutin ajan. Varmista, että sinulla on aikaa aamuisin vain itsellesi ja keskityt pelkkään nykyhetkeen.

Keskity yhteen tehtävään

Kun aloitat työt, aamuisin on erinomainen hetki antaa huomio yhdelle tehtävälle. Loppupäivästä voi olla vaikeampi keskittyä rauhassa vain yhteen projektiin. Laita puhelin äänettömälle ja anna koko huomio vain yhdelle tehtävälle. Potentiaalisten häiriötekijöiden poistaminen pitää sinut keskittyneempänä käsillä olevaan tehtävään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös