Asunnot ja kiinteistöt

Manhattanin hulppeimmat asunnot ovat tavisten ulottumattomissa

Work+Money -sivusto kokosi upean slideshow-esityksen Manhattanilla sijaitsevasta yli 40 miljoonan euron arvoisesta asunnosta.

New York Manhattan pilvenpiirtäjät Central Park kaupunki

Manhattan ja keskuspuisto.

Work+Money -sivusto kokosi upean slideshow-esityksen Manhattanilla sijaitsevasta yli 40 miljoonan euron arvoisesta asunnosta.

New York on Yhdysvaltojen väkirikkain ja toiseksi tiheimmin asuttu kaupunki. Se on Yhdysvaltojen tärkein liike-elämän keskus ja yksi tärkeimmistä talouskeskuksista koko maailmassa. New Yorkin metropolialueella pitää yhä kotipaikkaansa yli viidennes Fortune 500 -listan yrityksistä ja huomattava osa Yhdysvaltojen korkean teknologian yrityksistä sijaitsee New Yorkissa.

Kaupunki on rakennettu pääosin kolmelle saarelle, jotka ovat Manhattan, Staten Island ja läntinen Long Island.

Manhattanin saaren asunnot kuuluvat maailman hintavimpiin.

Work+Money -sivuston mukaan asuntojen keskimääräinen kuukausivuokra koko Yhdysvalloissa on noin 959 dollaria, mikä on hieman alle 800 euroa. Manhattanilla sen sijaan keskivuokra on yli kolminkertainen eli noin 3109 dollaria, mikä tarkoittaa lähes 2600 euron kuukausivuokraa.

Miksi asuntojen hinnat ovat Manhattanilla pilvissä?

Yksi syy on tilan puute. Manhattan on New Yorkin tiheimmin asuttu alue. Asumisen hintaan vaikuttaa myös se, että kaikki on Manhattanilla kallista. Tämä koskee niin rakennuskustannuksia kuin kiinteistöverojakin.

Manhattanilla asuu myös paljon julkkiksia ja sekin saattaa osaltaan nostaa saaren mainetta ja hintatasoa.

Work+Money kurkisti yhden Manhattanin kalleimman asuinhuoneiston sisään. Asunnon hinta on lähes käsittämätön 49,5 miljoonaa dollaria ja se sijaitsee One57-nimisessä pilvenpiirtäjässä keskuspuiston (Central Park) vieressä.

17 kuvan slideshow

One57-rakennuksen kotisivut

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös