Yritysuutiset

Rovio yllättäen lähes tuplasi liikevoittonsa

Rovio osakekurssi Angry Birds peliyhtiö sijoittaminen osakkeet

Peliyhtiön Angry Birds 2 -peli ylsi uuteen myyntiennätykseen.

Mobiilipeleihin erikoistunut Rovio lähes kaksinkertaisti liikevoittonsa kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä edellisvuoteen nähden, kerrotaan yhtiön osavuosikatsauksessa.

Yhtiön oikaistu liikevoitto oli tammi-maaliskuussa 9,6 miljoonaa euroa, kun viime vuonna se jäi 5,3 miljoonaan euroon. Tulos oli selvästi analyytikoiden konsensusennustetta korkeampi. Factsetin mukaan analyytikoiden konsensusennuste oli 7,5 miljoonan euron oikaistu liikevoitto.

Tammi-maaliskuun liikevaihto laski kuitenkin vajaalla prosentilla noin 66 miljoonaan euroon valuuttakurssien vaihtelun vuoksi. Vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna liikevaihto kasvoi noin 12–14 prosenttia.

”Ensimmäinen vuosineljännes meni odotustemme mukaisesti. Kärkipelimme Angry Birds 2 teki uuden liikevaihtoennätyksen, ja Angry Birds Friends -peli jatkoi edelleen hyvällä tasolla”, kertoo Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta.

Rovio pitää näkymänsä ennallaan. Johto arvioi, että yhtiön koko vuoden liikevaihto on 260-300 miljoonaa euroa. Viime vuonna vaihtoa kertyi 297 miljoonaa euroa.

Sijoituspalvelutalo FIM:n mukaan osavuosikatsauksessa oli tulosyllätyksen lisäksi merkittävää käyttäjähankintakulujen lasku.

Peliyhtiön investoinnit käyttäjähankintaan laskivat tammi-maaliskuussa vertailukaudesta. Rahaa kului 14,6 miljoonaa euroa eli 25,7 prosenttia peliliiketoiminnnan liikevaihdosta. Vuotta aiemmin euromäärä oli 16,4 miljoonaa euroa ja osuus 29,0 prosenttia.

Tulosyllätys siivitti Rovion osakekurssin tänään 6,2 prosentin nousuun.

Korjaus: Artikkelin alkuperäisessä otsikossa luki virheelisesti että Rovio olisi lähes tuplannut liikevaihtonsa. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös