Talouden trendit

Kauppasodan panokset kovenevat – Trump uhkaa Kiinaa jo uusilla tulleilla

Trump ilmoitti maanantaina harkitsevansa uusien 10 prosentin tuontitullien asettamista kiinalaisille tuotteille.

Tullien kohteena olevan tuonnin arvo olisi 200 miljardia dollaria. Lisäksi Trump uhkaili uusista tullimaksuista, jos Kiina vastaa omilla tullimaksuillaan.

Yhdysvaltojen presidentti kertoi tiedotteessa, että uusia askelia on otettava, jotta Kiina muuttaa epäreilua toimintaansa. Kiina vie Yhdysvaltoihin huomattavasti enemmän kuin se tuo Yhdysvalloista, eli Yhdysvaltojen kauppatase Kiinaan on vahvasti alijäämäinen. Trumpin mukaan Kiinan pitää avata markkinoitaan Yhdysvalloille ja hyväksyä tasapainoisempi kauppasuhde Yhdysvaltojen kanssa.

Tullisota alkoi kun Trump viime viikolla asetti kiinalaistuotteille 25 prosentin tullimaksut. Näiden tullimaksujen kohteina olevien kiinalaistuotteiden arvo on 50 miljardia dollaria.

Välittömästi Kiina uhkasi vastaavansa tulleihin asettamalla amerikkalaistuotteille samansuuruiset tullit. Lisäksi Kiina vaati muita valtioita ryhtymään yhteisiin toimiin Yhdysvaltojen toimintaa vastaan.

Kiina paheksuu  Trumpin uhkausta asettaa Kiinalle lisää tuontitulleja. Se pitää Trumpin uhkausta kiristykseksi ja kertoo olevansa valmis vastaamaan omilla toimillaan, jos uudet tullimaksut tulevat voimaan.

Kiinan kauppaministeriö kertoo tiedotteessaan, että äärimmäisellä painostuksella ja kiristämisellä Yhdysvallat vetäytyy yhteisymmärryksestä, jota on saavutettu monissa neuvotteluissa. Ministeriön mukaan Trumpin ilmoitus on myös suuri pettymys kansainväliselle yhteisölle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös