Sijoitusideat

Handelsbanken: Vihreä on uusi musta, osta Wärtsilää

Wärtsila osakekurssi konepaja osakkeet sijoittaminen

Pankki antaa konepajayhtiölle ostosuosituksen.

Vuosien investointien jälkeen kolme liiketoimintayksikköä eli Marine Solutions, Energy Solutions ja Services ovat vihdoin kasvamassa yhdenmukaisesti, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Markkinat ovat pankin mielestä ylireagoineet yhtiön viimeisimpään tulosraporttiin.

”Mielestämme markkinat tulkitsevat väärin yhtiön pehmeää performanssia Q1:llä, ja sen seurauksena yhtiön arvostuksessa on selvä alennushinta suhteessa muihin konepajoihin. Odotamme tilanteen kuitenkin muuttuvan tulevaisuudessa, kun kannattavuus lyö markkinaennusteet”, Handelsbanken arvioi.

Wärtsilän vertailukelpoinen liiketulos nousi tammi-maaliskuussa 88 miljoonaan euroon vertailukauden 82 miljoonasta eurosta. Liikevoittoprosentti koheni 8,3 prosenttiin aiemmasta 8,1 prosentista. Analyytikot olivat kuitenkin odottaneet Factsetin konsensusennusteen mukaan 106 miljoonan euron tulosta.

”Vaikka taloudelliset näkymät tukevat merenkulkumarkkinoiden asteittaista elpymistä, lisääntyneen geopoliittisen epävarmuuden vaikutus asiakkaiden päätöksentekoon aiheuttaa huolta”, konsernijohtaja Jaakko Eskola totesi osavuosikatsauksessa.

Handelsbankenin mukaan uusiutuvat energialähteet kasvattavat suosiotaan, mutta toimiakseen kunnolla ne tarvitsevat tukea esimerkiksi sellaisilta teknologioilta, joita Wärtsilä tarjoaa.

”Siten yhtiön kaasulla toimivat voimalat ja ensiluokkainen tarjonta luovat kuvan valoisasta tulevaisuudesta. Samoin yhtiön merenkulkuun kehittämillä työntövoimateknologioilla on hyvä kysyntä, kun teollisuus kohtaa rikkipäästöihin liittyvää regulaatiota vuonna 2020.”

Myös nopeasti kasvava palvelusopimusten määrä ja kunnossapidon varaosakysyntä lupaavat hyvää Wärtsilän palveluyksikölle, pankki uskoo.

Lisäksi Wärtsilällä on tarjontaa kahteen megatrendiin: vihreään vallankumoukseen ja digitalisaatioon, selvällä alennushinnalla oleellisiin kilpailijoihin nähden.

Handelsbankenin suositus Wärtsilän osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 22,5 euroa. Konepajaa seuraavien analyytikoiden näkemykset osakkeesta ovat kuitenkin melko hajallaan. Kahdestakymmenestä analyytikosta neljä antaa Wärtsilälle ostosuosituksen, mutta yhdeksän antaa pidä-suosituksen ja kaksi vähennä-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös