Oma talous

Uudessa käytettyjen autojen nettihuutokaupassa lähtöhinta 0 euroa

Alustatalous vyöryy nyt myös autokauppaan.

Honk on digitalisoitu autokauppa jossa auton valinta, ostajan määrittelemä hinta, koeajomahdollisuus, kilpailutettu rahoituspäätös, maksu, vakuutukset, rekisteröinti, kotiinkuljetus ja kaupan peruutusoikeus voidaan hoitaa digitaalisesti. Auton ostajalla on palvelussa valta määritellä hinta ja mahdollisuus hoitaa kaikki hankintaan liittyvät toimet samassa tarjouskauppaportaalissa.

Honk-palvelun perustivat autoalan vaikuttajat Timo Yli-Salomäki ja Sami Pöllänen.

”Digitalisaatio ei ole palvelumme itseisarvo, vaan keino tehdä autokaupan jokaisesta vaiheesta helppo ja turvallinen sekä ostajille että myyjille”, kertoo Timo Yli-Salomäki.

Kaikki Honkissa myytävät kohteet tulevat autoliikkeiltä. Ajoneuvon tiedot lisätään huutokauppaan samaan tapaan kuin vaihtoautoportaaleihin: kauppias käy vain omilla tunnuksillaan valitsemassa listalta tarjouskaupattavat kohteet ja ajoneuvo on automaattisesti ostajien huudettavissa.

Valittavissa on useita maksutapoja ja alustavan luottopäätöksen voi tehdä jo harkintavaiheessa. Lopullisen rahoituksen ja vakuutuksen saa halutessaan LähiTapiolasta ostotapahtuman yhteydessä. Auton voi koeajaa ennen huutamista ja kauppaan saa kahden viikon peruutusoikeuden.

”Honk on upea esimerkki siitä, kuinka alustatalous mahdollistaa uudenlaiset liiketoimintamallit yli toimialojen. Lopputuloksena on hyödyllinen palvelu ja erinomainen asiakaskokemus”, kertoo projektista toimittajan puolella vastannut Jaakko Soininen Crasmanilta.

Kommentoi
Ylös
>