Yritysuutiset

Nokian Renkaat kasvatti tulosta ja löi odotukset

Yhtiö kasvoi kaikilla päämarkkinoillaan. Venäjälläkin rengasyhtiö odottaa vähintään 12 prosentin kasvua tänä vuonna.

Rengasyhtiö julkaisi tänään huhti-kesäkuun osavuosikatsauksensa. Liikevaihtoa nousi toisella neljänneksellä 429 miljoonaan euroon viime vuoden 393 miljoonasta eurosta. Yhtiön liiketulos oli 108 miljoonaa euroa huhti-kesäkuussa. Vuosi sitten vastaavaan aikaan liiketulos oli 94,1 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos nousi viime vuoden 0,52 eurosta 0,63 euroon

Tulos oli selkein numeroin analyytikoiden odotuksia kovempi. Konsensusennuste liikevoitolle oli 98 miljoonaa euroa ja osakekohtaiselle tulokselle 0,56 euroa.

Lähiajan näkymiin ei tullut muutoksia. Rengasyhtiö arvioi, että vuonna 2018, nykyisillä valuuttakursseilla, liikevaihto ja liikevoitto kasvavaa vuoteen 2017 verrattuna.

Vaikea Venäjän markkina näyttää nyt positiivisemmalta.

”Vuonna 2018 uusien autojen myynnin Venäjällä odotetaan kasvavan noin 12–15 % vuoteen 2017 verrattuna, kohentuneen talouden, siirtyneen kysynnän ja alhaisen vertailutason vetämänä. Uusien autojen myynnin odotetaan kasvavan vuoden 2017 1,6 miljoonasta ajoneuvosta 1,8 miljoonaan ajoneuvoon vuonna 2018. Kokonaisuudessaan renkaiden jälkimarkkinan sisäänmyynnin arvioidaan kasvavan Venäjällä 3–5 % vuonna 2018 vuoteen 2017 verrattuna, talvirengasmarkkinan kasvaessa nopeammin kuin kesärengasmarkkina. Kesän ulosmyyntisesonki oli viivästynyt ja heikko, mikä johti korkeampiin varastotasoihin jakelussa”, yhtiö toteaa.

Yhtiön toimitusjohtaja, Hille Korhosen mukaan Nokian Renkailla oli hyvä ensimmäinen vuosipuolisko ja kasvua kaikilla päämarkkinoillamme.

”Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 12,5 %. Liikevoitto kasvoi vuoden 2017 ensimmäiseen vuosipuoliskoon verrattuna, Henkilöautonrenkaiden ja Vianorin parantuneen suorituksen vetämänä. Raskailla Renkailla erityisesti maatalous- ja metsäkonerenkaiden myynti suoriutui hyvin”, Korhonen toteaa.

Kasvua tukeakseen yhtiö päätti Korhosen mukaan nostaa henkilöautorenkaiden tuotantokapasiteettia Suomessa noin yhdellä miljoonalla renkaalla siirtymällä tuotannossa kuuteen päivään. Tämän kapasiteetin lisäyksen myötä palkataan yli 80 uutta henkilöä henkilöautorenkaiden tuotantoon.

Rengasyhtiön strategisena tavoitteena on kasvaa Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja sen mukaisesti yhtiöllä on kaksi isoa investointia meneillään.

”Olemme käynnistäneet projektin uuden testikeskuksen rakentamiseksi Espanjassa, kehittääksemme ja testataksemme erityisesti uusia kesä- ja all season -renkaita. Rakennustyöt uudella Yhdysvaltojen-tehtaallamme, Daytonissa, Tennesseessä, edistyvät myös suunnitelmien mukaan.”

Nokian Renkaiden Huhti–kesäkuu 2018 lyhyesti:

  • Liikevaihto kasvoi 9,2 % ja oli 429,1 MEUR (4–6/2017: 393,0). Vertailukelpoisilla valuutoilla
  • liikevaihto kasvoi 15,1 %.
  • Liikevoitto kasvoi 108,0 miljoonaan euroon (94,1).
  • Tilikauden voitto oli 87,5 MEUR (71,1).
  • Osakekohtainen tulos nousi 0,63 euroon (0,52).
  • Liiketoiminnasta kertyneet nettorahavarat olivat 169,0 MEUR (-5,9). Vuosien 2007–2011
  • verokiistoihin liittyen, Suomen Verohallinto palautti aiemmin maksetut jäännösverot ja korot 148 MEUR yhtiölle ke

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös