Sijoitusuutiset

Orava asuntorahasto antoi positiivisen tulosvaroituksen – osakekurssi pomppasi

Operatiivisen toiminnan kehityksen johdosta Orava Asuntorahasto täsmentää tulevaisuuden näkymiään.

Operatiivisen toiminnan kehityksen johdosta Orava Asuntorahasto täsmentää tulevaisuuden näkymiään.

Yhtiö arvioi vuoden 2018 operatiivisen tuloksen (EPRA tulos) olevan parempi kuin vuonna 2017. Aiemmin Orava arvioi vuoden 2018 operatiivisen tuloksen (EPRA tulos) olevan jokseenkin samaa tasoa kuin vuonna 2017.

Orava pitää mahdollisena, että yhtiö voi siirtyä kiinteistökannan arvostuksessa ulkopuolisen arvioijan mukaisten arvojen käyttämiseen vuonna 2018 hallinnointiyhtiön menetelmän sijaan. Tämä mahdollinen muutos voi aiheuttaa kertaluonteisen tulosvaikutuksen vuonna 2018.

Asuntorahaston hallitus selvittää myös yhtiön strategian ja rakenteen kehittämisen vaihtoehtoja. Näillä voi olla vaikutusta yhtiön keskipitkän aikavälin näkymiin.

Oravan osake nousi positiivisen tulosvaroituksen ansiosta pörssissä 5,8 prosenttia. Yhtiön markkina-arvo on tippunut reippaasti syyskuusta 2016 lähtien.

Orava Asuntorahasto julkistaa huhti-kesäkuun tulosraporttinsa ensi viikon torstaina aamulla.

”Odotamme yhtiön liikevaihdon (bruttovuokrien) laskeneen hieman vertailukaudesta huoneistomyyntien takia, mutta liikevoiton, raportoidun tuloksen ja operatiivisen tuloksen parantuneen vertailukaudesta erityisesti yhtiön vuonna 2017 toteuttamien säästötoimenpiteiden takia”, ennustaa Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen.

Kinnusen mukaan analyysitalon huomio tulee tulosraportissa keskittymään siihen, milloin yhtiön strategiamuutokset saataisiin toteutettua.

Inderesin suositus Oravan osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 6,0 euroa.

 

Kommentoi
Ylös
>