Sijoitusideat

Valmet hyötyy sellun kysynnän kasvusta

Valmet

Kuva: Valmet Oyj.

Sellun hinnan odotetaan jatkavan nousuaan. Selluteollisuudelle teknologiajärjestelmiä toimittava Valmet hyötyy tästä kehityksestä, uskoo Nordea.

Sellun kysyntä Suomen päämarkkinoilla jatkuu edelleen hyvänä. Pellervon taloustutkimus ennustaa, että sekä lyhyt- että pitkäkuituisen sellun dollarimääräiset keskihinnat nousevat tänä vuonna huomattavasti viime vuoden keskihintaa korkeammiksi.

Suomen vientihinta nousee tänä vuonna 16-18 prosenttia. Jos pahimmat maailmantaloutta uhkaavat riskit eivät toteudu, sellun hintaan ei ole odotettavissa suurta laskua ensi vuonna. PTT:n ennusteen mukaan hinta laskee hieman, 3-6 prosenttia ensi vuonna, mutta säilyy laskusta huolimatta korkeana.

Sellu-, paperi- ja energiayhtiöille teknologiaratkaisuja toimittava Valmet kirjasi viime viikolla ensimmäisen ison sellutilauksensa pariin vuoteen. Viimeviikkoinen tilaus oli lähtölaukaus useammalle isolle sellutilaukselle tulevina vuosina, uskoo Nordea.

Valmet osakekurssi osakkeet pörssi pörssikurssit konepajat

Sellun hinta on ollut nousussa jo joitakin vuosia, mutta investointeja uusiin sellutehtaisiin ei ole juurikaan aloitettu, pankki toteaa aamukatsauksessaan. Iso selluinvestointi on kuitenkin odotettavissa.

“Sellun kysynnän kasvaessa noin 4 % vuositasolla odotamme 4 isoa sellutehdasinvestointia seuraavan kolmen vuoden aikana viime viikolla julkaistun tilauksen lisäksi. Sellun kysynnän kasvu vastaa yhtä noin 1,5 miljoonan tonnin tehtaan kapasiteettia vuosittain”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Sijoittajien kokemuksia vertaislainapalvelusta – tällaisia tuottoja Mintos tarjoaa

Suosittu vertaislainojen markkinapaikka Mintos on tullut tuhansille sijoittajille. Jotkut sijoittajat ovat kertoneet kokemuksistaan julkisesti.

Lue lisää

Nordea ennustaa Valmetille kahdeksan prosentin liikevaihdon kasvua ensi vuodelle ja 12 prosenttia vuodelle 2020. Pankki odottaa peräti 17 prosenttia korkeampaa liikevaihtoa vuodelle 2020 suhteessa konsensusennusteisiin. Kannattavuuden osalta Nordean ennusteet ovat hieman varovaisempia.

“Odotamme konservatiivisesti vain 5 %:n EBITA‐marginaalia koko sellu‐ ja energiadivisioonalta. Tämä johtaa noin 9 %:n marginaaliin koko yhtiölle vuonna 2020, eli keskellä Valmetin 8‐10 %:n tavoite‐ haarukkaa. Mielestämme on lisäksi myönteistä, että investointisykli sellukapasiteettiin ei ole suoraan riippuvainen teollisuuden suhdanneheilahteluista”, Nordea toteaa.

Pankki nosti Valmetin osakkeen tavoitehinnan 22 euroon aiemmasta 19,5 eurosta. Suositus on tasolla osta. Valmet on myös mukana pankin niin kotimaisessa kuin pohjoismaisessakin mallisalkussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös