SalkunRakentaja

Markkinakommentit

Deutsche Bank varoittaa taantuman mahdollisuudesta Yhdysvalloissa

Riskit ovat kasaantuneet kauppasodan ja hallinnon sulun myötä.

Osakemarkkinoilla käytiin keskiviikkona kauppaa pääasiassa nousevin kurssein niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Keskeisistä Euroopan osakeindekseistä Euro Stoxx 50 kohosi 0,30 prosenttia ja Stoxx Europe 600 kallistui 0,54 prosenttia. Lontoon pörssi päätyi Brexit-sopimuksen äänestyksen jälkeisenä päivänä 0,47 prosenttia miinukselle, kun punta vahvistui suhteessa muun muassa euroon. Markkinoilla tulkittiin äänestyksen tulosta niin, että ns. kovan Brexitin todennäköisyys olisi nyt aiempaa pienempi.

Yhdysvalloissa keskeisistä osakeindekseistä S&P 500 päätyi 0,22 prosenttia plussalle, Dow Jones nousi 0,59 prosenttia ja NASDAQ kohosi loivasti 0,15 %. Suurista amerikkalaispankeista Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup ja Wells Fargo raportoivat neljännen kvartaalin tuloslukunsa keskiviikkona.

Goldman Sachsin (+9,54 %) ja Bank of American (+7,16 %) raportit olivat odotuksia paremmat, mutta JPMorgan Chase (+0,81 %), Citigroup (+1,32 %) ja Wells Fargo (+2,66 %) eivät kaikilta osin yltäneet konsensusennusteisiin.

Goldman Sachsin osakekohtainen tulos historian paras

Goldman Sachsin liikevaihto ja tulos olivat analyytikoiden konsensusennusteita paremmat. Pankin osakekohtainen tulos oli viime vuoden neljännellä kvartaalilla 6,04 dollaria, kun analyytikot odottivat keskimäärin 5,37 dollarin osakekohtaista tulosta. Koko vuoden 2018 osakekohtainen tulos Goldman Sachsilla oli pankin historian korkein 25,27 dollaria. Myös pankin liikevaihto ylitti analyytikoiden odotukset ollen 8,08 miljardia dollaria (konsensusennuste 7,90 miljardia dollaria).

Goldman Sachsin koko vuoden liikevaihto kasvoi 12 prosentilla vuodesta 2017 ja oli paras sitten vuoden 2010. Liiketoiminnan kasvu selittyi eritysesti parantuneilla osakevälityksen ja sijoitusneuvonnan lukemilla. Sitä vaston joukkolainojen kaupankäynti ja investointipankkitoiminta olivat eniten laskusuunnassa.

Deutsche Bank varoittaa taantuman mahdollisuudesta Yhdysvalloissa tänä vuonna

Saksalaispankki Deutsche Bank arvioi, että Kiinan kauppasota ja USA:n hallinnon sulku saattavat suistaa Yhdysvallat taantumaan kuluvana vuonna. USA:n teollisuuden luvut ja kuluttajasentimentti ovat heikentyneet viime viikkoina, mikä saattaa ennakoida talouskasvun hiljentymistä rapakon takana.

Analyytikoiden arvioiden mukaan maan hallinnon osittainen sulku jokaista viikkoa kohti heikentää maan talouskasvua keskimäärin 0,1-0,2 prosentilla per kvartaali. USA:n presidentin Donald Trumpin mukaan hallinnon sulku saattaa kestää viikoista vuosiin. Syynä sulkuun on ollut Trumpin halu rakentaa muuri USA:n ja Meksikon rajalle. Muurin rakentamisen rahoituksesta ei ole vielä päästy sopuun maan eri puolueiden välillä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös