Talouden trendit

Autokansaa kiinnostavat netissä eniten saksalaiset automerkit

Käytettyihin autoihin erikoistunut Kamux listasi verkkosivujensa viime vuoden katsotuimmat automerkit.

Kamuxin verkkosivujen viime vuoden katsotuimpien automerkkien viiden kärjessä komeilivat Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen ja Volvo. Näiden jälkeen seuraavaksi suosituimpia merkkejä olivat taas Ford, Toyota, Skoda, Nissan ja Opel.

”Vuonna 2018 Kamux.fi:n katsotuimpien autojen kärkeä pitivät tunnetut, saksalaiset premium-merkit, joiden eri kokoluokan mallit löytyivät myös TOP 10 -mallikohtaiselta listalta. Suomalaisten autoilijoiden luottomerkit pitävät pintansa vuodesta toiseen, järjestys tosin vaihtelee hiukan”, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Moni autoja verkossa selaava ei tyytynyt vain ihailemaan autoja, sillä samat merkit olivat myös Kamuxin myydyimpien autojen listalla. Kamuxin myydyin merkki vuonna 2018 oli Volkswagen, ja sen vanavedessä seurasivat Mercedes-Benz, BMW, Audi ja Volvo. Myös vuonna 2017 Volkswagen oli myyntitilaston ykkönen.

Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden uusien ensirekisteröityjen autojen listan kärkipaikkaa pitivät Toyota, Volkswagen ja Skoda. Kamuxin suosituimpiin autoihin kuuluva Mercedes-Benz oli uusissa autoissa listan 9. sijalla.

”Käytettyjä autoja ostavat pääasiassa yksityiset henkilöt siinä missä uusia autoja tilataan paljon yritysten käyttöön. Monet omalla rahalla ja rahoituksella autonsa ostavat yksityiset henkilöt päätyvät käytetyissä autoissa merkkeihin, joilla on yleisesti korkea arvotus, ja jotka siten pitävät hyvin myös arvonsa”, toteaa Iiskonmäki.

Iiskonmäen mukaan moni ostaakin haluamansa auton vähän ajettuna ja hyvillä lisävarusteilla, jolloin sen arvossa tapahtuu hitaammin laskua suhteessa uuteen autoon. Moni voi laskea saavansa hyvät lisävarusteet käytetyssä autossa jopa melkein kaupan päälle.

”Toiset taas päätyvät käytettyyn autoon siksi, että auton saa nopeasti käyttöönsä ilman toimituksen odottelua, luonnehtii Iiskonmäki käytetyn auton kauppaa suhteessa uusiin autoihin.”

Kamuxin katsotuimmat automerkit 2018

Mercedes-Benz

BMW

Audi

Volkswagen

Volvo

Ford

Toyota

Skoda

Nissan

Opel

Kamuxin katsotuimmat mallit 2018

Mercedes-Benz, E-sarja

Mercedes-Benz, C-sarja

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat

Audi A4

Audi A6

BMW 520

Skoda Octavia

BMW 320

Volvo V70

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös