Johdannaiset

Meklari näyttää, miten minifutuurit toimivat

Minifutuurit ovat johdannaisia ja arvopapereita, joiden avulla sijoittaja pystyy hyötymään tietyn osakkeen, indeksin tai hyödykkeen arvonnoususta tai -laskusta.

Minifutuurin arvo perustuu kohde-etuuteen, kuten osakkeeseen. Muita kohde-etuuksia ovat esimerkiksi indeksit ja raaka-aineet. Minifutuurit sopivat sijoittajalle, joka uskoo tietyn osakkeen tai osakeindeksin nousevan tai laskevan. Lisätietoja minifutuureista löytyy esimerkiksi tästä SalkunRakentajan artikkelista.

Kiinnostus minifutuureja kohtaan on noussut huomattavasti viime vuosina siksi, että moni sijoittaja arvostaa mahdollisuutta valita itse haluamansa riskitaso sijoitukselleen. Lisäksi minifutuurien avulla sijoittajalla on mahdollisuus hyötyä sekä markkinan noususta että laskusta.

Minifutuuriin sijoittamalla sijoittaja voi saada pienelläkin summalla saman tuoton kuin jos hän sijoittaisi suoraan yksikköhinnaltaan kalliimpaan osakkeeseen tai osakeindeksiin. Jotta sijoittaja voisi itse valita haluamansa riskitason, tarjoaa esimerkiksi Nordnet samaan kohde-etuuteen – tiettyyn osakkeeseen tai indeksiin – useita eri minifutuureja, useilla eri vipukertoimilla. Mitä korkeampi on vipuvaikutus, sitä korkeampi on riski.

Minifutuuri listataan pörssiin, jossa sillä voidaan käydä kauppaa osakkeen tavoin. Hinta ei tosin määräydy suoraan markkinoilla, vaan perustuu kohde-etuuden kehitykseen. Yleisiä kohde-etuuksia ovat esimerkiksi kulta, öljy ja pörssi-indeksit. Minifutuureja on kahta tyyppiä long ja short. Minifutuuri long nousee kohde-etuuden noustessa. Minifutuuri short laskee kohde-etuuden noustessa.

Minifutuurin arvonkehitys on helppo ymmärtää. Helposti ymmärrettävänä tuotteena minifutuurilla on paikkansa myös monen yksityissijoittajan salkussa.

Minifutuurin markkina-arvon ymmärtämisen perusta on termi nimeltään rahoitustaso. Rahoitustaso vastaa warrantin tai option toteutushintaa. Lisäksi minifutuureissa voi olla kerroin, joka kertoo kuinka montako minifutuuria vastaa yhtä kohde-etuutta.

Yllä olevalla Nordenetin videolla meklari Juuso Lindström kertoo, miten minifutuurit toimivat.

Lue lisää minifutuureista Nordnetin sivuilta.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös