SalkunRakentaja

Markkinakommentit

Nordean uusi osakemarkkinoiden suosikkimaa on…Suomi

Nordea nosti Suomen suosikiksi osakemarkkinoilla ja laski kehittyvät markkinat peruspainoon.

Pankin päästrategin, Antti Saaren mukaan vuodenvaihteen markkinahermoilun keskellä tuloskasvujohtajuus siirtyi vaivihkaa Pohjois-Amerikalta ja kehittyviltä markkinoilta Suomelle.

”Kun näkymät muilla alueilla ovat heikentyneet, kotimaisten osakkeiden tulosennusteet ovat pitäneet pintansa. Riskinä luonnollisesti on, että suomalaisyhtiöiden näkymät seuraavat muita alueita alas viiveellä. Lisäksi Kiinan ja Euroopan talouksiin liittyvä epävarmuus voi painaa näkymiä”, Saari toteaa Nordean viikkokatsauksessa.

Saaren mukaan monella kotimaisella yhtiöllä on hyvä asema omalla toimialallaan ja monet Euroopan taloushuolet näkyvät enemmän muiden kuin suomalaisyhtiöiden tuloksissa. Päästrategi ei usko, että suomalaisyhtiöitä seuraavat analyytikot olisivat täysin talvihorroksessa, kun näkymät muualla heikkenevät.

”Tuloskasvuero voi silti hyvinkin kaventua jonkin verran lähikuukausina, mutta se riittää silti mielestämme Suomi-osakkeiden voittokululle.”

Kotimaisten osakkeiden vahvuus on usein ollut korkeat osingot – niin nytkin. Saaren mukaan suomalaisyhtiöiden osinkotuotot ovat käytännössä aina kärkikastia.

”Tänä keväänä ero on kuitenkin noussut silmiinpistävän suureksi. Sinänsä pelkkien osinkojen toiveessa ei kannata sijoittaa, sillä ne edustavat lähinnä yrityksen varallisuuden siirtoa omistajien taskuihin. Kun rahaa siirretään taskusta toiseen, uutta varallisuutta ei synny”, Saari arvioi.

Osinkotuotto kertoo kuitenkin Saaren mukaan yhdessä tuloskasvun ja arvostuksen kanssa jotain yhtiön ja koko markkinankin houkuttelevuudesta.

”Varsinkin, jos nämä luvut vaikuttavat historiallisessa tarkastelussa poikkeuksellisen houkuttelevilta, on tällaisella markkinalla hyvät edellytykset menestyä. Suomalaisosakkeiden kohdalla kaikki nämä tähdet ovatkin tällä hetkellä oikeassa asennossa, joten tukea löytyy monelta suunnalta.”

Nordea laskee samalla kehittyvät markkinat peruspainoon. Alueen tulosnäkymät eivät enää erotu Saaren mukaan edukseen, kuten ensimmäisestä kuvasta nähdään.

”Samalla arvostusetu muihin markkinoihin nähden on kaventunut selvästi, kun kehittyvien markkinoiden tuotto viime kuukausina on jättänyt muut alueet varjoonsa.”

Eurooppa jatkaa Nordean allokaatiosuosituksissa edelleen alipainossa, koska riskien ja mahdollisuuksien yhdistelmä on Suomessa selvästi muuta Eurooppaa houkuttelevampi, päästrategi arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös