Markkinakommentit

Nordean strategi: EKP yllätti markkinat

Euroopan keskuspankin näkemykset euroalueen talouskehityksestä ovat muuttuneet aiempaa varovaisemmiksi.

Keskuspankki piti viime viikolla vuoden toisen korkokokouksensa. EKP:n kokouksen antia voidaan pitää hienoisena yllätyksenä, arvioi Nordean sijoitusstrategi Ville Korhonen Nordean viikkokatsauksessa.

”Keskuspankin näkemykset talouden ja inflaation kehityksestä tänä vuonna muuttuivat aimo annoksen varovaisemmiksi. EKP odottaa euroalueen talouden kasvavan tänä vuonna 1,1 %:n vauhdilla, kun joulukuun ennusteissa kasvuvauhdiksi arvioitiin vielä 1,7 %. Inflaatioennuste tälle vuodelle laskettiin 1,2 %:in joulukuun ennusteluvusta 1,6 %”, Korhonen toteaa.

Odotetun inflaation arvioidaan siis jäävän selvästi EKP:n kahden prosentin inflaatiotavoitteen alapuolelle.

Uudet ennusteluvut olivat Korhosen mukaan siinä määrin heikkoja, että EKP päätti toimia.  Ohjauskorot pysyvät ennallaan, mutta pääjohtaja Mario Draghi kertoi tiedotustilaisuudessa, että ensimmäisten koronnostojen mahdollinen ajankohta on siirtynyt tämän vuoden syksystä ensi vuoden puolelle. Lisäksi EKP tulee jälleen tarjoamaan pankeille pidempiaikaisia luottoja erittäin edullisella korolla.

Korhosen mukaan näiden luottojen tarkoituksena on varmistaa, että euroalueen pankkien luotonanto pysyy niin vilkkaana kuin vain mahdollista. Kotitalouksille keskuspankin linjaus tarkoittaa jatkossakin matalia lainakorkoja. Korkosijoittajille linjaus on vähemmän mieluisa.

”Euroalueen korot pysyvät siis matalalla pitkälle tulevaisuuteen. Tämä on hyvä asia asuntovelalliselle, mutta sijoittajalle se tarkoittaa sitä, että korkomarkkinoiden tuotot tulevat pysymään vaatimattomina myös jatkossa”, Korhonen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös