Kasvuosakkeet

Incap pomppasi pörssissä yli 11 prosenttia

Elektroniikan sopimusvalmistaja Incap kertoi torstaina nostavansa vuoden 2019 tulosennustettaan.

Incapin osake pomppasi torstaina ylös yli 11 prosenttia, kun yhtiö julkisti positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiön osakekurssi on kivunnut vuodessa ylöspäin jo yli 96 prosenttia.

Edellisen positiivisen tulosvaroituksen Incap antoi viime tammikuussa, jolloin se nosti arvioitaan vuoden 2018 tuloksesta.

Incap arvioi 13.2. julkaistussa tilinpäätöstiedotteessaan, että konsernin vuoden 2019 liikevaihto ja liikevoitto ovat samalla tasolla tai hieman suurempia kuin vuonna 2018. Uusi arvio on nyt, että liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2019 tulevat olemaan suurempia kuin liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2018.

Arviot perustuvat oletukseen, ettei valuuttojen muuntokursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia.

Vuonna 2018 Incapin liikevaihto oli 59,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 8,6 miljoonaa euroa. Uusi arvio perustuu näkyvyyden paranemiseen uusien asiakasprojektien osalta ja kysynnän jatkumiseen vahvana nykyisiltä asiakkailta.

Konsernin liikevaihto nousi viime vuonna 21,5 prosenttia vuodesta 2017. Konsernin liikevoitto lähes kaksinkertaistui 4,5 miljoonasta eurosta 8,6 miljoonaan. Osakekohtainen tulos puolestaan nousi 1,34 euroon 0,72 eurosta.

Incap tarjoaa elektroniikan sopimusvalmistuspalvelua. Yhtiöllä on valmistustoimintaa Intiassa ja Virossa sekä hankintayksikkö Hongkongissa.

Incapin toimitusjohtaja Otto Pukk arvioi tilinpäätöstiedotteessa, että yhtiön vuoden viimeinen neljännes oli vahva sekä liikevaihdoltaan että kannattavuudeltaan ja ylitti odotukset. Liikevaihtoa kasvattivat pääosin vakiintuneiden asiakkaiden lisääntynyt kysyntä, ja tämän lisäksi tuotantomäärät uusille asiakkaille kasvoivat.

Elektroniikan sopimusvalmistuksen toimiala on Pukkin mukaan kärsinyt komponenttien saatavuusongelmista koko vuoden. Kasvattamalla harkitusti varastoja ja toimimalla tiiviissä yhteistyössä toimittajien kanssa Incap on onnistunut turvaamaan asiakastilausten oikea-aikaiset toimitukset sopimusten mukaisesti.

Pitkällä tähtäimellä Incap näkee markkinoiden kehittyvän positiivisesti, sillä elektroniikkaa käytetään yhtä enemmän teollisuudessa myös uudenlaisissa käyttökohteissa kuten kevyessä liikenteessä ja muissa arkipäivän laitteissa. Lisäksi kasvava ympäristöteknologiasektori tuo markkinoille uusia mahdollisuuksia.

Inderesin analyytikko Joonas Korkiakoski arvioi, että Incap hinnoitellaan tällä hetkellä negatiivisten skenaarioiden kautta, vaikka yhtiö on erittäin hyvässä tuloskunnossa ja kasvunäkymät ovat terveet.

”Osake on halpa, mutta toisaalta ei vailla riskejä. Näkyvyys on heikko ja kaksi suurinta asiakasta tuo peräti ~70 % liikevaihdosta”, Korkiakoski toteaa.

Inderesin kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu Incapin P/E-kerroin on tällä hetkellä vain 8,4x ja EV/Ebitda vain 5,4x. Yhtiö on erittäin kannattava, sillä Inderes ennustaa kuluvalle vuodelle 32 prosentin oman pääoman tuottoa.

Inderesin suositus Incapin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 11 euroa.

Incapin liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2019 julkistetaan 8.5.2019.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös