Arvo-osakkeet

Nordea: Pohjoismaisissa pankkiosakkeissa yli 20 prosentin nousuvara

Pohjoismaiset pankkiosakkeet ovat alkuvuonna selvästi kehittyneet koko osakemarkkinaa heikommin.

Syynä pohjoismaisen pankkisektorin alisuoriutumiseen on pankkiosakkeiden arvostuskertoimien supistuminen, eikä niinkään tulosennusteiden lasku, Nordea toteaa aamukatsauksessaan. Osakkeet ovat siis kurssilaskun myötä tulleet arvostuskertoimiltaan aiempaa houkuttelevammiksi suhteessa kasvunäkymiinsä.

”Viimeisen kolmen kuukauden aikana pankkisektorin osakkeet ovat laskeneet noin 10 prosenttia kun taas MSCI Nordic -indeksin tuotto on ollut lähellä nollaa”, Nordea toteaa.

Pohjoismaisen pankkisektorin ennusteita on laskettu selvästi vähemmän, vain kolme prosenttia viimeisen kolmen kuukauden aikana. Pankkien markkina-arvot ovat siis heikentyneet tuloslaskua rajummin.

Nordean mielestä kurssiliikkeistä johtuen pankkisektorin arvostus on viimeisen viiden vuoden tarkastelussa lähes alimmillaan P/e-kertoimilla mitattuna suhteessa markkinaan.

Tammi-maaliskuussa pankeille tärkeä tunnusluku korkokate jäi kautta linjan konsensusennusteita heikommaksi. Nordea ennustaa nyt kuitenkin toiselle vuosineljännekselle korkokatteen nousua verrattuna edellisvuoteen.

Nordea ennustaa pohjoismaiselle pankkisektorille yli 20 prosentin nousuvaraa. Eniten potentiaalia on Danske Bankissa.

”Suurimman nousuvaran tarjoaa rahanpesuotsikoissa viime aikoina näkynyt Danske Bank. Handelsbankenin arvostus on toimialan korkein pohjoismaissa.”

Danske Bankin osakkeen arvostus on Nordean mukaan selvistä sektoria alhaisempi ja vakavaraisuus on korkealla tasolla, mikä mahdollistaa avokätisen kokonaisvoitonjaon osinkojen ja omien osakkeiden takaisinostojen muodossa.

Lisäksi Nordean toinen suosikki pankkisektorilta on ruotsalainen SEB, joka on vahva yrityspuolella ja maksaa hyvää osinkoa.

Lisäksi pankkisektori tarjoaa keskimäärin yli kahdeksan prosentin osinkotuoton, Nordea muistuttaa.

SalkunRakentajan sijoitusbloggaaja Samu Wilhelmsson julkisti Twitterissä listan pohjoismaisten pankkien arvostuskertoimista ja osinkotuotoista.

”Euroopan pankkien keskimääräisiin arvostuskertoimiin verrattuna #Danske voisi olla arvosijoittajan valinta juuri nyt. #Nordea’kaan ei näytä pahalta alle 1 P/B-luvulla ja markkinan P/E:llä. #Handelsbanken’in arvostuskertoimet sen sijaan omaa luokkaa”, Wilhelmsson kirjoittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös