Uutiset

Handelsbanken: Osta näiden vahvan hinnoitteluvoiman yhtiöiden osakkeita

Handelsbanken näkee kuluvan vuoden tarjoavan pohjoismaisille investointihyödykealojen yhtiöille vielä orgaanista kasvua.

Investointihyödykkeitä tarjoavien yhtiöiden osakkeiden arvostuskertoimet ovat nyt keskimäärin yli 10 prosenttia historiallista keskiarvoa matalampia, kun ne vielä huhtikuussa olivat keskiarvon tuntumassa, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

”Sijoittajat ovat laajalti turvautuneet taas laatunimiin, koska pelkäävät syklin hiipuvan. ”Laatupreemio” onkin siksi noussut ennätystasolle. Kauppasota, kova Brexit ja heikentyneet talousaktiviteettiluvut arveluttavat, mutta vahva Q1, suotuisat valuuttakurssit ja yhtiöiden kommentit viittaavat vahvaan vuoteen”, Handelsbanken toteaa.

Investointihyödykkeiden toimialalla kannattaa pankin mukaan suosia tällä hetkellä erityisesti palveluintensiivisiä ja vahvan hinnoitteluvoiman yhtiöitä.

”Pidämme yhtiöistä, jotka kasvavat ja ovat kannattavia rakenteellisten ajureiden ansiosta sekä niistä yhtiöistä, jotka ovat houkuttelevasti arvostettuja ja joilla on potentiaalia parantaa laatuvaikutelmaansa”, pankki linjaa.

Sen sijaan ”esisyklisiä”, vahvasti Eurooppaan sidoksissa olevia yhtiöitä ei kannata Handelsbankenin mukaan nyt suosia, kuten ei myöskään sellaisia yhtiöitä, joilla on heikko hinnoitteluvoima.

”Korkea laatuvaikutelmakaan ei mielestämme ole erityisen hyvä ominaisuus, koska se näkyy jo yhtiöiden hinnoittelussa.”

Handelsbanken löytää investointihyödykkeiden toimialalta kolme pohjoismaista suosikkia, joille kaikille pankki antaa ostosuosituksen.

Metso

Yhtiön uusi johto keskittyy yhä enemmän tutkimus- ja kehitystyöhön sekä pyrkii parantamaan hinnoitteluvoimaansa, Handelsbanken toteaa.

”Laatuvaikutelmassa on paljon vielä paljon parannuspotentiaalia. Investoinnit kupariin ja kultaan turvaavat hyvät tilaukset ja palvelumyyntiä.”

Sandvik

Ruotsalainen metalli- ja kaivosalan teollisuuskonserni hyötyy hyvässä vauhdissa olevasta kaivossyklistä, joka toimii kasvun ajurina yhtiön kaivos- ja kiviteknologialle. Yhtiö on pankin mukaan yhä aliarvostettu kilpailijoihin nähden, vaikka sen laatuleima alkaakin olla vahvistumaan päin.

Volvo

Autovalmistajan huoltoliiketoiminta tekee Handelsbankenin käsityksen mukaan noin puolet yhtiön liikevoitosta. Yhtiö hyötyy myös siitä, että jälkimarkkinat ja Pohjois-Amerikan diileriverkosto tarjoavat tasaisempia tuottoja.

”Mielestämme on helppo löytää perusteluja osakkeen nousulle kohti 170 kruunua”, Handelsbanken ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös