Markkinakommentit

Sijoitusstrategi ennustaa osakkeille nousua – kuusi tekijää tukee osakekursseja

Kauppasota ei riitä selättämään osakkeiden hyvää vauhtia, arvioi Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump käynnisti toukokuussa markkinamyllerryksen, joka jatkuu vieläkin. Kauppasota on yksi osakkeita uhkaava tekijä, mutta Kemppaisen mukaan Trump ei riitä selättämään osakkeiden hyvää vauhtia.

Danske Bank ennustaa tuoreessa katsauksessaan osakkeiden hinnan nousevan 4-7 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. Osakemarkkinoiden globaalisti hyvin alkanut vuosi taittui toukokuussa, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tviittasi kauppaneuvottelujen Kiinan kanssa etenevän liian hitaasti.

”Ennen Donald Trumpin kuuluisaa tviittiä globaalit osakkeet olivat nousseet lähes 17 prosenttia tämän vuoden aikana, ja sen jälkeen ne ovat laskeneet noin 2-3 prosenttia paikallisessa valuutassa laskettuna. Tähän mennessä tänä vuonna osakkeet ovat siis tuottaneet hyvin, vaikka viimeisen kuukauden aikana on nähty melkoinen myllerrys”, Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen sanoo.

Kauppasota ei ole kenenkään etu

Helsingin pörssissä kurssit olivat laskeneet jo aiemmin maaliskuisesta huipputasosta. Trumpin aiheuttaman markkinamyllerryksen jäljiltä kurssit ovat nyt vuoden huipuista laskeneet vajaa 10 prosenttia.

Kemppaisen mukaan kauppasodan jatkuminen ei kuitenkaan ole Kiinan tai Yhdysvaltojen etu.

”Kiistasta kärsivät molemmat osapuolet, joten todennäköisin skenaario on mielestämme yhä se, että maat löytävät yhteisen sävelen seuraavan puolen vuoden aikana. Tämä näkemys on yksi syy, minkä vuoksi osakemarkkinoilla on arviomme mukaan yhä mahdollisuuksia ja minkä vuoksi ylipainotamme osakkeita yhä hiukan.”

Tämän vuoden positiivinen kurssikehitys ennen Trumpin aiheuttamaa myllerrystä selittyi osittain markkinoiden odotuksilla kauppasopimuksen syntymiseksi. Nousua on pitänyt yllä myös moni muu tekijä, jotka pätevät edelleen.

Osakkeita nostaa usea tekijä

Kemppaisen mukaan markkinoista voi eritellä nyt kuusi syytä, jotka tukevat positiivista kurssikehitystä.

”Osakkeiden kehitystä ovat vauhdittaneet Euroopan ja Yhdysvaltojen keskuspankkien ilmoitukset koronnostojen lykkäämisestä, Kiinan viranomaisten aloittamat talouden elvytystoimet sekä yritysten tulosten pysyminen hyvänä, Kemppainen luettelee.

Lisäksi kuluttajien positiiviset näkymät, tasainen talouskasvu ja pitkien korkojen pysyminen matalina tukevat osakekurssien nousua.

”Arviomme mukaan tämänhetkinen kehitys suosii eurooppalaisosakkeita. Vuoden 2018 taloudellisen äkkijarrutuksen jälkeen uskomme, että makrotalouden nykyinen heikkous näkyy eurooppalaisten osakkeiden hinnoissa. Talouden keskeisissä tunnusluvuissa on nähtävissä vakiintumista, mutta kauppasopimus ja parantuva globaali talousympäristö tarvittaisiin, jotta Euroopankin talouskasvu saisi uutta vauhtia”, Kemppainen sanoo.

Danske Bankin katsauksen mukaan kursseja voivat painaa seuraavan 12 kuukauden aikana kauppasodan kiristyminen, muut poliittiset riskit ja taantuman pelon palaaminen.

”Kauppasota on vain yksi tämänhetkisistä poliittisista epävarmuustekijöistä. Myös esimerkiksi Euroopan ja Yhdysvaltojen kauppakiista voi kärjistyä tai brexit voi taas nousta korkealle asialistalla lokakuisen määräajan umpeutumisen lähestyessä”, Kemppainen sanoo.

Vertaislainat ja yrityslainat tarjoavat korkeaa kuukausituottoa hyvällä hajautuksella 

  • Keskimääräinen vuotuinen korkotuotto on ollut 7-10% huomioiden luottotappiot 
  • Täysin uuden omaisuusluokan varojen hajauttamiseen
  • Tuotto ei korreloi merkitsevästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa
  • Tuottojen maksuja kuukausittain

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös