Arvo-osakkeet

Öljyjätti BP nousi Nordean mallisalkkuun

Meksikonlahden vuoden 2010 öljykatastrofista tunnettu BP nousi Nordean globaaliin mallisalkkuun.

Yhdessä Shellin, ExxonMobilin ja Totalin kanssa BP, entiseltä nimeltään British Petroleum, kuuluu maailman neljän suurimman öljyntuottajan joukkoon. Se toimii 78 mantereella ja tuottaa öljyä ja kaasua sekä merellä että mantereella.

Sillä on myös jalostustoimintaa ja se operoi myös huoltoasemia. BP on listattu Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

BP on viime vuosina tehnyt massiivisia investointeja uusiin öljy- ja kaasukenttiin, Nordea toteaa aamukatsauksessaan. BP:n tavoitteena on nostaa tuotantoaan neljänneksellä nykyisestä.

BP:n uudet öljy- ja kaasukentät ovat eteenkin Amerikan mantereella selvästi aiempia kenttiä kannattavampia, Nordea toteaa.

”Tämä tarkoittaa BP:n omilleen pääsy -hinnan (öljyn minimihinta joka kattaa osingot), putoavan 50 dollarista 30 dollariin barrelilta vuoteen 2023 mennessä”, pankki kertoo.

Yhtiön kulukuri ja uusien öljy- ja kaasukenttien korkeampi kannattavuus tulevat näkymään kassavirrassa ja osingoissa. Nordea uskoo BP:n yltävän jopa kuuden prosentin osinkotuottoon ensi vuonna.

Lisäksi BP:n massiiviset sakot Meksikonlahden öljykatastrofista puolittuvat tänä vuonna ja puolittuvat uudestaan ensi vuonna.

BP teki viime vuonna pitkästä aikaa suuren yritysoston, mikä on nostanut sen velkaantuneisuutta muita öljy- ja kaasuyhtiöitä korkeammalle tasolle. Nordea kuitenkin odottaa öljyjätin maksavan pois velkojaan tulevina vuosineljänneksinä luopumalla vähemmän tärkeistä toimialoista.

Mahdolliset rönsyjen karsimiset saattavat Nordean mukaan laukaista kohotuksen yhtiön osakkeen alhaisessa arvostuksessa, joka on tällä hetkellä sektorin keskimääräistä arvostusta alhaisempi.

Nordean tulosennusteilla tämän vuoden P/E-kerroin on 12,4x ja ensi vuoden 10,9x.

PB:n merkittävimpiä riskejä ovat öljyn hinnan mahdollinen lasku, uusien kenttien kehitysviivästykset, kulukurin puute ja oikeudenkäynnit, Nordea listaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös