Markkinakommentit

Keskuspankin Powellin kyyhkysmäinen kommentti innosti osakemarkkinoita

Fedin pääjohtaja Jerome Powell kertoi kyyhkysmäisen markkinanäkemyksensä tiistaina Yhdysvaltain kongressille.

Puheessaan Powell korosti heikkoa inflaatiota ja varoitti talouden riskien kasvaneen.

Talouden riskeillä Powell tarkoitti kauppapoliittisia jännitteitä ja maailmantalouden heikkoa tilaa.

Powell korosti jälleen keskuspankin valmiutta toimimiin talouskasvun turvaamiseksi. Näillä toimilla Powell viittasi rahapolitiikan keventämiseen. Mikäli USA:n inflaatiokehitys alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä, antaa se keskuspankille lisää liikkumatilaa rahapolitiikassa.

Vielä edellisvuoden lopussa Yhdysvaltain keskuspankin odotettiin nostavan ohjauskorkoaan kuluvan vuoden aikana kahdesti. Viime vuonna Fed kiristi rahapolitiikkaa neljästi estääkseen talouden ylikuumenemisen.

Alkuvuodesta keskuspankki Fed teki rahapolitiikassa U-käännöksen ja koronnosto-odotukset siirtyivät tulevaisuuteen.

Markkinoilla on povattu Fedin madaltavan heinäkuun koronleikkauksen lisäksi ohjauskorkoa vielä kerran tai kaksi loppuvuoden aikana.

”Kesän lähestyessä epävarmuus talouskasvusta on lisännyt sijoitusmarkkinoiden odotuksia, että maailman keskeiset keskuspankit alkavat jälleen tukea taloutta koronlaskuin ja määrällisellä elvytyksellä”, arvioi LähiTapiola Varainhoidon rahoitusmarkkinaekonomisti Jyri Kinnunen.

Powellin kyyhkysmäinen kommentti saattoi USA:n S&P 500 –indeksin kipuamaan keskiviikkona hetkellisesti yli historiallisen 3000 pisteen. Osakemarkkinat nousivat eilen Yhdysvalloissa laajalla rintamalla. S&P 500:n lisäksi myös Nasdaq ja Dow –indeksit olivat reippaassa nousussa.

Fed kokoustaa seuraavan kerran 30.-31.7.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös