Yritysuutiset

Tieto petti tulosodotukset rajusti – toimintamallin muutos ja kalenteri rasittivat

Toisella vuosineljänneksellä ohjelmistotalo käynnisti merkittäviä strategisia kehityshankkeita.

Ohjelmistoyhtiö Tiedon huhti-kesäkuun tulos jäi selvästi analyytikoiden ennusteista. Raportoitu liiketulos jäi 18,1 miljoonaan euroon, kun analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 22,7 miljoonan euron tulosta.

Tulos romahti myös viime vuoteen verrattuna, sillä vertailukaudella liiketulos oli 31,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto pysyi kutakuinkin edellisvuoden tasolla 403 miljoonassa eurossa.

Toimitusjohtaja Kimmo Alkion mukaan toisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat neljänneksen aikana toteutettu merkittävä toimintamallin muutos sekä työpäivien alhaisempi määrä. Vaikutukset näkyivät selkeimmin Digital Experience -alueella.

Toinen vuosineljännes oli Alkion poikkeuksellinen eikä sen kehitys vastaa yhtiön pitkän aikavälin tavoitteita.

Toisella neljänneksellä Tieto toteutti suunnitellusti toiminnan tehostamisohjelmamme, jolla odotetaan olevan noin 15 miljoonan euron positiivinen vaikutus toisen vuosipuoliskon tulokseen.

Tiedon kesäkuussa julkistama sulautuminen norjalaisen Evryn kanssa etenee yhteisen suunnittelun myötä, Alkio toteaa. Täysimittainen toteutus käynnistyy, kun yritysten ylimääräiset yhtiökokoukset ja kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet transaktion.

”Yhdistämällä voimavaramme pystymme kiihdyttämään toimialamme muutosta ja innovaatioiden nopeutta sekä tarjoamaan asiakkaillemme digitaalisen maailman hyödyt entistä nopeammin ja kattavammin. Uskomme vahvasti, että luomme merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme – julkistamiemme 75 miljoonan euron kustannussynergioiden kautta ja ottaen huomioon mahdollisen lisäpotentiaalin sekä kasvun että kannattavuuden parantamiselle”, toimitusjohtaja uskoo.

Tiedon ja Evryn yhdistymisen kautta syntyvällä uudella yrityksellä on yli 5 000 digitaalista konsulttia Pohjoismaissa lähellä asiakkaita ja noin 10 000 maailmanlaajuisesti. Se on jatkossa Pohjoismaiden suurin digitaalisia palveluita tarjoava yritys.

Ohjelmistotalo pitää koko vuoden 2019 näkymät ennallaan. Se arvioi, että sen koko vuoden oikaistu liikevoitto paranee edellisvuoden tasosta (168,0 milj. euroa vuonna 2018) lisättynä IFRS 16:n vaikutuksella vertailukelpoisuuden säilyttämiseksi uuden standardin käyttöönoton jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös