Asunnot ja kiinteistöt

Asuntokauppa kävi vilkkaana heinäkuussa – suurimpien kaupunkien merkitys yhä suurempi

Pääkaupunkiseudulla nousua vuoden takaisiin vanhojen asuntojen kauppamääriin oli heinäkuussa lähes 17 prosenttia.

Heinäkuussa asuntokauppa kävi vilkkaana ja kauppoja tehtiin Suomessa 9,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden heinäkuussa (työpäiväkorjattuna muutos +4,8 %), kertoo Huoneistokeskus tiedotteessaan.

Pääkaupunkiseudulla nousua vuoden takaisiin vanhojen asuntojen kauppamääriin oli heinäkuussa peräti 16,8 prosenttia. Helsingissä kasvua oli 13,0 prosenttia (+79 kpl), Espoossa 19,1 prosenttia (+44 kpl) ja Vantaalla 23,1 prosenttia (+43 kpl).

Kumulatiivisesti tarkasteltuna tammi–heinäkuussa vanhoja asuntoja on myyty koko maassa 2,0 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla. Luvut sisältävät suurimpien välitysliikkeiden tekemät asuntokaupat yhteenlaskettuna.

”Myös muissa suurissa kaupungeissa asuntokauppa oli pirteää: Turussa +8,6 % (+22 kpl), Tampereella +10,0 % (+34 kpl), Kuopiossa peräti +41,3 % (+ 50 kpl), Oulussa +18,8 % (+45 kpl), Jyväskylässä +2,6 % (+4 kpl), Lahdessa +1,4 % (+2 kpl) ja Porissa +14,1 % (+12 kpl). Puolet (50,0 %) Suomessa tehdyistä kaupoista tehtiin heinäkuussa kymmenessä asukasluvultaan suurimmassa kaupungissa, ja kymmenen suurimman kaupungin merkitys koko maan asuntokaupoissa näyttää vahvistuvan”, Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa sanoo.

Tarkasteltaessa kuuden kuukauden liukuvaa keskiarvoa vanhojen kaksioiden neliöhinnat nousivat heinäkuussa Suomessa yhteensä 5,2 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon vuosi sitten.

Vanhojen kaksioiden neliöhinnat nousivat heinäkuussa Helsingissä 0,8 prosenttia, Espoossa 4,0 prosenttia, Vantaalla 0,5 prosenttia, Tampereella 3,9 prosenttia, Turussa 10,5 prosenttia, Kuopiossa 7,6 prosenttia ja Lahdessa 1,6 prosenttia.

Vanhojen kaksioiden neliöhinnat laskivat heinäkuussa kuuden kuukauden liukuvaa keskiarvoa tarkasteltaessa Porissa 1,1 prosenttia ja Kouvolassa 8,1 prosenttia. Porissa vanhojen kaksioiden neliöhinnat ovat laskeneet jo lähes kaksi vuotta, mikä on poikkeuksellista 10 suurimman kaupungin joukossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös