Yritysuutiset

Wärtsilä laajentaa tehostamistoimenpiteitä – aikoo irtisanoa 350 työntekijää

Wärtsilä jatkaa tehostamistoimenpiteitään kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Wärtsilä jatkaa tehostamistoimenpiteitään kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Wärtsilä käynnisti 30. tammikuuta 2019 konserninlaajuisen prosessin, jonka tavoitteena on turvata tulevaisuuden kannattavuus ja kilpailukyky mukauttamalla yhtiön liiketoimintoja ja resursseja.

Ohjelma on edennyt yhtiön mukaan suunnitellusti ja sen puitteissa yhtiö on löytänyt lisää keinoja liiketoiminnan tehostamiseksi.

Samalla markkinaympäristö on muuttunut entistä haastavammaksi. Tämän johdosta yhtiö on päättänyt jatkaa tätä konserninlaajuista ohjelmaa, joka painottaa pitkän aikavälin säästöjä ja asiakasarvon lisäämistä tehokkaalla tavalla.

Sopeuttamisohjelma on jatkoa vuoden 2019 aikana jo käynnistetyille tehostamistoimenpiteille ja sen ennakoidaan johtavan kokonaisuudessaan noin 350 työpaikan vähentämiseen. Vähennykset vaikuttavat henkilöstöön kaikissa liiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa maailmanlaajuisesti.

Sopeuttamisohjelman johdosta Wärtsilä on tänään 25.9. antanut neuvotteluesityksen, joka koskee Wärtsilän kaikkia yhtiöitä ja toimipaikkoja Suomessa lukuun ottamatta Delivery Centre Vaasan tuotannon työntekijöitä.

Suomen toimintojen osalta suunnitelmat merkitsevät toteutuessaan enimmillään 200 työsuhteen vähentämistä.

Vähennettävien työsuhteiden määrät eri toiminnoissa ja eri paikkakunnilla täsmentyvät yhteistoimintaneuvottelujen aikana.

”Epävarmuus makrotaloudessa on lisääntynyt viimeisen puolen vuoden aikana ja joudumme arvioimaan uudelleen organisaatiomme mitoitusta muuttuneeseen tilanteeseen nähden. Maailmantalouden ja geopolitiikan epävarmuus on valitettavasti näkynyt myös Wärtsilän uusmyyntimarkkinoilla heikentyneenä tilauskertymänä. Siksi joudumme sopeuttamaan toimintojamme monin tavoin myös Suomessa ja valitettavasti emme voi välttyä henkilöstövähennyksiltä”, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki.

Viime viikolla yhtiö antoi negatiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö ennakoi vuoden 2019 tuloksen jäävän odotettua alhaisemmaksi.

Wärtsilän puolivuosikatsauksessa sekä Marine- että Energy-liiketoiminnan kysynnän odotettiin olevan vaimeaa. Kolmannen vuosineljänneksen tilauskertymä on kuitenkin ollut yhtiön mukaan odotettua heikompi.

Tämä tarkoittaa, että yhtiö odottaa nyt koko vuoden 2019 vertailukelpoisen liiketuloksen olevan noin 100 miljoonaa alhaisempi kuin vuonna 2018.

Tulosvaroitus oli raju ja se kertoo varsin mittavista ongelmista uusiin teknologioihin perustuvassa projektiliiketoiminnassa, arvioi Inderesin analyytikko Erkki Vesola raportissaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös