Kumppaniblogit

Kolmannen vuosineljänneksen tulosennusteet

Talousmentorin, Piksun ja Sergion yhteistyönä on jälleen tuotettu valittuja Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia tulosennusteita.

Lisätietoja näistä ennusteista ja niiden tuottamisesta on luettavissa aikaisemmasta artikkelista.

Ennusteet on tälläkertaa laskettu 68 yritykselle. Ennusteet ovat “konsensusennusteita” eli keskiarvoja laskettuna Sergion, Piksun (Timon OMXH-lista ja Analyysit/Suomiosakkeet) ja Talousmentorin tuottamista luvuista. Kerätyistä tiedoista on soveltuvin osin laskettu ennusteet liikevaihdolle, liikevoitolle, osakekohtaiselle tulokselle (EPS), vuoden “tuloksesta maksettavalle” osingolle sekä osakkeen tavoitekurssi.

Ennusteet koskevat vuoden 2019 kolmatta vuosineljännestä (Q3/2019), koko vuotta 2019 ja koko vuotta 2020. Allaolevassa taulukossa on keskeisimmät ennusteet.

Taulukon luvut ovat – raportointivaluutasta riippumatta – ilmoitettu eurona poislukien liikevaihtoluvut, jotka on ilmoitettu miljoonina euroina. Fortumin luvut eivät sisällä Uniperia konsernin osana. Metson luvut sisältävät Mineralsin. Ennusteet koskevat pääsääntöisesti raportoituja lukuja, vaikka yhtiön oma tavoitteenasetanta koskisi oikaistuja lukuja tai vaikka analyytikkojen enemmistö ennustaisi oikaistuja lukua. Esimerkiksi Nokian tapauksessa tälläinen raportoitujen ja oikaistujen lukujen ero on usein ollut merkittävä.

Yllälistattujen yhtiöiden osalta tuloskauden aloittavat Telia ja Elisa, jotka molemmat julkaisevat 3q19 osavuosikatsauksensa 17.10. aamutuimaan. Ensiviikko eli 21.10. alkava viikko on tuloskauden kiireisin: silloin tuloksensa raportoi reilut 30 listaltalta löytyvää yhtiötä.

Täydentäviä tietoja löytyy yllämainituilta Sergion, Piksun ja Talousmentorin saiteilta. Talousmentorin taulukossa on ylläolevien lukujen lisäksi myös liikevoitto, nettovoittolukuja, PE luku ja osinkoprosentti. Sergion työkalusta löytyy runsaasti muita täydentäviä tunnuslukuja. Piksun taulukossa on mukana pääsääntöisesti vapaan kassavirran menetelmällä tuotettu tavoitekurssi. Kattavampi ennuste valituille yhtiöille, mukaanlukien vertailujakson 3q18 lukuja, ilmestyy Piksun twitteriin tuloskauden edetessä.

Ylläolevat ennusteet on tuotettu lokakuun 2019 alussa. Sen jälkeen annettuja yhtiöden tulosten ennakkotietoja, kuten mahdollisia tulosvaroituksia ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa. Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan tällähetkellä ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös