Oma talous

Autotoimittajat valitsivat vuoden 2020 parhaat autot – listalle ylsi 7 autoa

ŠKODA KAMIQ on Vuoden auto 2020.

Uusi crossover-katumaasturi ŠKODA KAMIQ on valittu Vuoden Auto Suomessa 2020 -palkinnon voittajaksi.

Auto- ja liikennetoimittajien Vuoden Auto Suomessa 2020 -äänestyksessä uutuus valittiin finaaliin ja kilpailu huipentui 5.12.2019 järjestettävään Auto- ja Liikennegaalaan, jossa voittaja julkistettiin.

Kisan ensimmäisellä äänestyskierroksella olivat mukana kaikki marraskuun alun 2018 jälkeen ja ennen lokakuun 2019 loppua Suomessa myyntiin tulleet uudet automallit, joista ehdolle asettui lopulta peräti 35 uutuusmallia.

Finaalissa oli mukana seitsemäna autoa. Lopulta selväksi voittajaksi ylsi Škodan uutuusmalli Kamiq. Ero toiseksi jääneeseen Toyota Corollaan nousi lopulta peräti 33 pisteeseen, mitä voi pitää VAS-äänestyksessä kaikkiaan varsin suurena.

Toyotan kanssa lähestulkoon tasapisteisiin ylsivät pronssille yltänyt Mazda 3 sekä neljänneksi sijoittunut Peugeot 208. Kamiqin sisarmalli Škoda Scala, Renault Clio sekä Audi E-Tron -täyssähköauto jäivät verraten pienellä, mutta silti selvällä erolla kärkijoukon taakse.

Auto- ja liikennetiedottajat ry:n mukaan pelkkä Kamiqin uutuusarvo ei Vuoden Auto Suomessa -äänestyksessä ratkaissut, sillä kisan tärkeimpänä valintaperusteena oli rahalle saatava vastine. Lisäksi tuomarit painottivat arvioissaan ajettavuutta, mukavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä – muotoiluakaan unohtamatta.

Tuomaristo kehui voittaja Škoda Kamiqia muun muassa järkeväksi, tilavaksi ja räiskymättömäksi autoksi, joka on hyvä ajettava, ja jossa hinta ja ominaisuudet kohtaavat kiinnostavalla tavalla. Škodan todettiinkin vastaavan lähes kaikkiin keskimääräisen autonkäyttäjän tarpeisiin.

Uusi ŠKODA KAMIQ on Škodan katumaasturimalliston kolmas automalli. KAMIQ-mallisto täydentyy vielä vuoden 2020 alussa Škodan ensimmäisellä bio-/maakaasukäyttöisellä katumaasturimallilla 1.0 G-TEC, jonka teho on 66 kW (90 hv).

Vuoden Auto Suomessa 2020 -lopputulokset:

1. Škoda Kamiq, 130 pistettä
2. Toyota Corolla, 97 pistettä
3. Mazda 3, 94 pistettä
4. Peugeot 208, 93 pistettä
5. Škoda Scala, 90 pistettä
6. Renault Clio, 87 pistettä
7. Audi E-Tron, 84 pistettä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös