Yritysuutiset

Tietoturvayhtiö SSH sai tärkeän patentin Yhdysvalloista – osakekurssi nousi lähes 22 prosenttia

Uusi pantti on yhtiölle tärkeä, mutta se ei vaikuta sen liiketoimintaan kuluvana vuonna.

SSH kertoi eilen saaneensa tärkeän PrivX-teknologiaa koskevan patentin Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto on myöntänyt SSH:lle patentin, joka suojaa turvallisen salasanattoman pääsyn palvelimiin hybridiympäristöissä, joissa on sekä perinteisiä kone­sali­palvelimia että pilviresursseja.

SSH:lla on samaa keksintöä koskevia patenttihakemuksia vireillä myös EU:ssa ja muilla keskeisillä alueilla.

Ilmoitus patentista sai SSH:n osakkeen nousemaan eilen peräti 21,7 prosenttia. Yhtiö julkisti kurssinousun jälkeen poikkeuksellisesti toisen lehdistötiedotteen, jossa se kommentoi kurssinousua.

”Yhtiön johdon käsityksen mukaan patentti validoi SSH:n kyvyn luoda uusia tärkeitä innovaatioita ja kehittää merkittävää uutta teknologiaa, joka parantaa PrivX-tuotteen kilpailukykyä. Yhtiön johdon käsityksen mukaan patentilla ei ole suoria vaikutuksia SSH:n liiketoimintaan kuluvana vuonna”, SSH totesi tiedotteessa.

IBM:n tuoreen tutkimuksen mukaan 85 prosenttia suurista yrityksistä operoi monipilviverkkoja ja 98 prosenttia suunnittelee jatkossa käyttävänsä useita hybridipilviä. Valtaosalla näistä yrityksistä on jatkossakin käytössä suuri määrä perinteisiä konesalipalvelimia, joita ne operoivat yhdessä uusien pilviresurssien kanssa.

Patentti antaa SSH:n PrivX-tuotteelle merkittävän kilpailuedun uuden sukupolven PAM-markkinoilla (Privileged Access Management) hybridiympäristöissä, jotka ovat olennainen työkalu yrityksille niiden ottaessa käyttöön pilviresursseja. PrivX-tuotteen kyky tukea näitä hybridiympäristöjä saumattomasti on merkittävä kilpailuvaltti nopeasti kasva­valla PAM-markkinalla, jonka koko on useita miljardeja euroja vuodessa.

“Olemme tyytyväisiä, että USPTO on tunnistanut PrivX-teknologian ainutlaatuisuuden ja myöntänyt tälle keksinnölle patentin”, sanoo SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen.

Olkkosen mukaan patentti validoi PrivX:n tärkeän ominaisuuden, joka mahdollistaa turvallisen, salasanattoman ja tarpeeseen perustuvan pääsyn hybridiverkkoihin tavalla, joka on käyttäjille läpinäkyvä.

SSH:lla on tällä hetkellä yli 70 patentin ja patenttihakemuksen salkku, joka kattaa kaikki yrityksen avaintuotteet.

SSH auttaa yrityksiä hallitsemaan ja turvaamaan digitaalista ydintään – kriittistä dataa, sovelluksia ja palveluita. Yhtiön 3000 asiakkaan joukossa on 40 prosenttia Fortune 500 -yrityksistä, monet maailman johtavista rahoitusalojen yrityksistä ja johtavia yrityksiä monilta muilta toimialoilta.

SSH tarjoaa pääsynhallintaratkaisuja, jotka minimoivat pääsyoikeuksiin liittyvät riskit. SSH myy sovelluksiaan maailmanlaajuisesti verkossa, toimipisteiden kautta sekä kattavan myynti­partneri­verkoston avulla.

SSH:ta seuraa kaksi analyytikkoa, jotka molemmat antavat osakkeelle myyntisuosituksen. Osakkeen arvostustaso on huikean korkea, sillä ensi vuoden analyytikoiden keskimääräisellä osakekohtaisen tuloksen ennusteella yhtiön P/E-kerroin on 126x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös