Oma talous

Viisi tapaa matkustaa vastuullisemmin

Matkailija voi tehdä erilaisia vastuullisia valintoja.

Matkustamisen ilmastovaikutukset puhuttavat niin matkanjärjestäjiä kuin matkailijoita. Vastuullisuus näkyy matkailussa muun muassa paikallisten toimijoiden suosimisena sekä paikallisen kulttuurin vaalimisena, kertoo STT:n tiedote.

”Lisäksi se, että yksi harkittu ja uniikiksi suunniteltu matka täyttää asiakkaan moninaiset tarpeet, on itsessään vastuullisuusteko”, Lomalinjan myyntijohtaja Anu Piiroinen summaa.

Matkustaminen on yksi parhaita tapoja laajentaa maailmankuvaa, mutta kuinka sen voisi tehdä ilman huonoa ilmasto-omatuntoa? Lomalinjan matkailualan ammattilaiset kertovat viisi vinkkiä vastuullisempaan matkustamiseen.

Pakkaa kevyesti

Pakkaa vain mitä tarvitset. Suunnitelmallisella pakkaamisella kantamuksesi on kevyempi ja voit yllättyä iloisesti huomatessasi, ettet tarvitsekaan niin paljon vaatetta mukaan. Kevyellä pakkaamisella myös matkatavaroiden kantaminen lyhyitä matkoja sujuu vaivatta, eikä tule tarvetta turvautua taksiin.

Kokeile uutta

Matkusta sesongin ulkopuolella, vietä pidempi aika matkakohteessa tai valitse maitse tehtävä matka lähialueille.

”Ilmastotietoisuus näkyy myös asiakkaidemme toiveissa. Junamatkailu on selkeästi nousussa ja olemmekin yhdessä asiantuntijoidemme kanssa räätälöineet ennätysmäärän maitse tehtäviä matkoja”, Anu Piiroinen toteaa.

Jos sinulla on mahdollisuus käyttää julkista liikennettä kotoa lentokentälle ja kohdemaassa, vähennät hiilidioksidipäästöjäsi verrattuna auton tai taksin käyttöön. 

Tue paikallisuutta 

Heittäydy rohkeasti paikallisiin tapoihin. Uskaltaudu kokeilemaan kotimajoitusta hotellimatkan sijaan ja pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin aivan uudella tavalla.

Valitse lomallesi matkanjärjestäjä, joka suosii paikallisia toimijoita ja toimii siten vastuullisesti kohdemaan elinkeinonharjoittajia kohtaan.

Toimi viestinviejänä

Suomessa muovin kierrättäminen on monella jo arkipäivää ja kierrätysmahdollisuuksia on useita. Vie suomalainen osaaminen mukanasi kohdemaahan. Voit kieltäytyä esimerkiksi pyyhkeiden turhasta vaihdosta, muovipussista kaupassa ja pillistä ravintolassa ja kertoa, että haluat näin säästää luontoa. Pakkaa kestokassi mukaan matkatavaroihin.

Kompensoi matkasi

Jos olet jo napannut yllä olevat vinkit, mutta haluat tehdä lisää, on tarjolla lukuisia keinoja kompensoida matkustamisen hiilijalanjälkeä.

Lue myös: Maailman kalleimmat ja edullisimmat kaupungit.

Booking.com

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

a: 0b:c:
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös