Markkinakommentit

FIM: Eurooppalaiset osakkeet ja yrityslainat ylipainon

Suomalaiset osakkeet eivät tarjoa enää helppoja pikavoittoja, arvioi FIM:n päästrategi.

Osakkeiden arvostus on paikoitellen korkeimmillaan sitten vuosituhannen taitteen IT-kuplan, toteaa FIM:n päästrategi Lippo Suominen.

”Siten paljon hyvää on jo hinnoissa, ja tilaa kasvupettymyksille ei ole. Sijoittajien tunnelmat olivatkin nousemassa jo ylitoiveikkaiksi vuoden alussa, kunnes korona painoi intoa jälleen alas. Markkinoiden perustekijöihin perustuva nousuvara on rajallinen tässä ympäristössä, mutta kohtuullisetkin uutiset riittäisivät houkuttelemaan sijoittajia tuottometsästykseen osakkeista”. Suominen toteaa.

Suomisen mukaan nykyisessäkin sijoitusympäristössä löytyy silti tuottoeroja eri markkinoiden ja omaisuuslajien välillä. Kotimaiset osakkeet eivät kuitenkaan enää FIM:ä houkuttele.

”Lähdimme vuoteen Suomi-osakkeita ylipainottaen, mutta laskimme niiden osuuden neutraaliin tammikuun lopulla, kun Suomi kiri viime vuoden takamatkaansa kiinni kauppasotahelpotuksen ja yleisen tulostoiveikkuuden nousun myötä. Samalla kuitenkin arvostus kiristyi jälleen.”

Tulosepävarmuus Suomessa jatkuu muun muassa lakkokevään myötä. Siten helppoja ylimääräisiä tuottoja Suomesta ei ole enää tarjolla, Suominen arvioi.

Sen sijaan FIM:n allokaatiosuosituksissa ylipainoon nousivat nyt Euroopan osakkeet.

”Euroopan taloudessa on merkkejä vähittäisestä piristymisestä, mitä maailman kaupan näkymien paraneminen auttaa. Arvostukseltaan Eurooppa on edullinen, joten odotamme sijoittajien etsivän sieltä tuottoja alueen osakkeiden jäätyä jälkeen muiden markkinoiden vauhdista”, Suominen perustelee.

Korkosijoituksissa FIM odottaa vaisua tuottovuotta. Suomisen mukaan matalariskisten korkomarkkinoiden joukossa sijoituspalvelutalo hakee lisätuottoja nostamalla vakavaraiset yrityslainat ylipainoon, ja vähentämällä rahamarkkinasijoituksia, joiden tuotto jää varmuudella tänäkin vuonna olemattomaksi.

”Yrityslainoja tukee matalana pysyvä yleinen korkotaso, yritysten hyvä maksuvalmius ja Euroopan keskuspankin osto-ohjelma, joka takaa lainoille kysyntää korkotasosta riippumatta”, Suominen arvioi.

Twitterissä Lippo Suominen kommentoi myös USA:n osakemarkkinoita.

“Tammikuussa pitkät korot ovat laskeneet ja koronlaskuodotukset kiihtyneet USA:ssa, mikä kielii vaisuista talousodotuksista. Vuoden alun osakenousu ei valitettavasti näytä edelleenkään perustuvan vahvaan talouteen vaan vaihtoehtojen puutteeseen ja jatkuvaan keskuspankkitukeen”, Suominen tviittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös