Yritysuutiset

Viking Line antoi tulosvaroituksen koronaviruksen vuoksi

Koronaviruksen levinneisyyden seurauksena yhtiön toimintaedellytykset markkinoilla ovat heikentyneet olennaisesti, Viking Line kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan on vielä liian aikaista arvioida vaikutusta tulokseen, koska epävarmuus vallitsee kehityksestä. Siksi aiemmat tulosnäkymät eivät ole enää ole voimassa.

Aiemmin tilinpäätöstiedotteessa vuodelta 2019 yhtiö oli odottanut, että matkustajamäärien kehitys on vakaa ja että matkustajakohtainen myynti kasvaa hieman. Kiinteähintaiset sopimukset koskien osaa konsernin polttoainekulutusta vuonna 2020 ehkäisee korkeampien polttoainekustannusten riskiä. Palkkakustannusten kehityksen Viking Line oli arvioinut olevan kohtuullista. Kolmannen kvartaalin tuloksella on ratkaiseva merkitys koko vuoden tulokseen.

Tilinpäätöstiedotteessa yhtiö arvioi, että kova kilpailu vallitsee edelleen Viking Linen markkinoilla, missä hinta- ja volyymipaineet vaikuttavat toimintaedellytyksiin. Aasian markkinoiden kasvun pelätään pysähtyvän koronaviruksen takia.

Tiinpäätöksessä Viking Line oli arvoinut vuoden 2020 liiketuloksen yltävän vuoden 2019 liiketuloksen tasolle.

Viking Linen osakekurssi on tulosvaroituksen jälkeen laskussa hieman alle 2,3 prosenttia noin kello 12.00.

THL:n mukaan tähän mennessä koronavirustapauksia on todettu maailmanlaajuisesti yhteensä yli 110 000. Yli 100 maata on raportoinut tartunnoista. 

Tähän mennessä Suomessa on todettu 40 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Niistä 30 liittyy matkailuun ja jatkotartuntoja on kymmenen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös