Asunnot ja kiinteistöt

Kiinteistösijoitusyhtiö Ovaro antoi tulosvaroituksen

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n toimitusjohtaja Marko Huttunen.

Kiinteistösijoitusyhtiö Ovaro, entinen Orava Asuntorahasto, päivittää ohjeistustaan vuodelle 2020.

Uuden ohjeistuksen mukaan sen vuokrausaste on parantunut. Toisaalta yhtiön kaikkien kulujen sopeutus on kestänyt odotettua kauemmin. Uuden ohjeistuksen mukaan Ovaro Kiinteistösijoitus arvioi vuoden 2020 operatiivisen tuloksen (EPRA-tulos) olevan samalla tasolla tai hieman alhaisempi kuin vuonna 2019.                       

Aiemmassa ohjeistuksessa Ovaro oli arvioinut vuoden 2020 operatiivisen tuloksen (EPRA-tulos) olevan parempi kuin 2019.

Ovaron strategiana on omistaa ja kehittää vuokraukseen hyvin sopivia kiinteistöjä sekä vuosien 2019 – 2021 aikana luopua omistusasumiseen soveltuvista asunnoista.

Kesäkuussa 2020 yhtiö myi 11 asuntoa velattomilta hinnoiltaan 1,4 miljoonaa euroa. Tämän vuoden aikana tammi-kesäkuussa se on myynyt yhteensä 57 asuntoa, joiden yhteisarvo oli hieman yli 12 miljoonaa euroa.

Vuokrauksen neliöpohjainen vuokrausaste oli 90,4 prosenttia, mikä on selkeästi korkeampi kuin viime vuoden kesäkuun 85,9 prosenttia.

Toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoi yhtiön kesäkuun kuukausiraportissa, että vuokrausaste nousi kesäkuulle asetettuun välitavoitteeseen ja ylitti 90 prosentin rajan.

”Vuokrausaste on kehittynyt järjestelmällisen työn tuloksena. Suunta on nyt oikea, mutta emme ole vielä asetetuissa vuokraustavoitteissa. Huoneistoremontteja jatketaan ja taloyhtiöiden kuntoon sekä alueellisiin markkinointitoimiin tullaan kiinnittämään erityistä huomioita”, Huttunen toteaa.

Koronakriisi on toimitusjohtajan mukaan lisännyt vuokraltaan edullisten lähiöasuntojen kiinnostusta.

”Tyypillisessä 1970-luvun lähiöstä löytyy yleensä hyvät peruspalvelut, jotka osaltaan tukevat kysyntää. Ovaron kiinteistösalkku ei ole ollut herkkä markkinavaikutuksille johtuen sijainneista ja edullisesta vuokratasosta.”

Ovaro kiinteistösijoitusyhtiö kiinteistösijoittaminen talous pörssi

Alkuvuonna tammi-maaliskuussa Oravon liikevaihto laski viime vuoden 2,9 miljoonasta eurosta 2,5 miljoonaan euroon. Ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli tappiollinen -0,59 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tappio oli -0,8 miljoonaa. (

Vuosineljänneksen operatiivinen tulos (EPRA) oli -0,38 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli -0,23 miljoonaa euroa. EPRA-tulosta rasittivat alkuvuodelle osuva kiinteistöverokirjaus, henkilörekrytoinnit, päällekkäiset hallintokulut sekä asuntojen myynneistä johtuva liikevaihdon lasku. Tulosta heikensi myös alhainen vuokrausaste.

Koronaviruspandemialla ei ole ollut ensimmäisen vuosineljänneksen aikana aikana merkittävää vaikutusta vuokrausliiketoimintaan, erityisesti asuntovuokraukseen. Koronapandemia voi kuitenkin yhtiön mukaan vaikuttaa vuokralaisten maksukykyyn lomautusten ja mahdollisen työttömyyden seurauksena.

Maaliskuun lopussa yhtiön nettovarallisuus osaketta kohden oli 7,73 euroa. Osake hinnoitellaan tällä hetkellä 46 prosentin alennuksella taseen nettovarallisuuden arvoon nähden.

Ovaro Kiinteistösijoitus julkaisee puolivuotiskatsauksensa 13.8.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös