Oma talous

Tässä markkinoiden tämän hetken parhaat kännykät

Teknologiasivustot ovat tehneet kesällä listauksia markkinoiden parhaista älypuhelimista.

Kuvassa Samsung Galaxy A41

Halvemmat älypuhelimet ovat kuluttajien keskuudessa suosittuja ja siksi tarjontakin on laajaa. Puhelinvertailu-sivuston mukaan 200-300 euron hintaluokassa löytyy ominaisuuksia, jotka riittävät useimmille kuluttajille.

Tämän hintaluokan puhelimista kuluttaja voi vaatia jo 64 tai 128 gigatavun sisäistä tallennustilaa, neljän tai kuuden gigatavun keskusmuistia, hyvää akun kestävyyttä, hyvätasoista näyttöä sekä laadukasta kameraratkaisua.

Tästä hintaluokasta löytyy kaikkien Android-puhelinten valmistajien puhelimia.

Puhelinvertailu-sivusto nimesi hintaluokasta viisi kännykkää, joista löytyy hintaluokassa riittävät ominaisuudet. Puhelimet ovat seuraavat:

 • Motorola Moto G8 Power
 • Xiaomi Redmi Note 8 Pro
 • Nokia 7.2
 • Samsung Galaxy A41
 • Honor 20

Toinen teknologiasivusto, Techradar, listasi heinäkuussa 10 parasta halvemman hintaluokan älypuhelinta. Tässä listassa on mukana myös alle 200 euron puhelimia. Ne ovat seuraavat:

 1. Huawei P Smart (2019)
 2. Honor 10 Lite
 3. Moto G7 Power
 4. Xiaomi Redmi Note 7
 5. Moto E6 Plus
 6. Moto G7 Play
 7. Motorola One Macro
 8. Honor 9 Lite
 9. Nokia 4.2
 10. Xiaomi Redmi 7A

Jos kännykän hinta ei ole ratkaiseva tekijä, näyttää parhaiden puhelinten lista tietenkin eriaiselta. Puhelinvalmistajien lippulaivapuhelinten hinnat saattavat ylittää jopa 1000 euroa.

Kalliimmissa puhelimissa on Techradar-sivuston mukaan kolme trendiä: täysin reunaton muotoilu, taittuvat näytöt ja 5G. Nämä ominaisuudet tulevat yleistymään ensin lippulaivamalleihin ja myöhemmin myös alempiin hintaluokkiin.

Techradarin mukaan parhaat puhelimet, kun vertailuun otetaan mukaan myös kalliimpia lippulaivapuhelimia, ovat seuraavat:

 1. Samsung Galaxy S20/S20 Plus
 2. iPhone 11 Pro Max
 3. OnePlus 8 Pro
 4. Samsung Galaxy Note 10 Plus
 5. iPhone 11
 6. Samsung Galaxy Note 10
 7. Xiaomi Mi Note 10
 8. Samsung Galaxy S20 Ultra
 9. iPhone SE 2020
 10. OnePlus 8

Nämä puhelimet Techradar laittoi paremmuusjärjestykseen muun muassa näytön, akunkeston, muotoilun, kameran ja hinta-laatusuhteen perusteella.

Kommentoi
Ylös
>