Kasvuosakkeet

Revenio antoi tulosohjeistuksen – väkevä tuloskasvu jatkuu, mutta osake on hintava

Revenio osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Silmänpainemittarien valmistajan näkyvyys koronasumussa on kirkastunut.

Revenio Group julkisti tulosohjeistuksen vuoden 2020 toiselle vuosipuoliskolle. Yhtiö oli perunut ohjeistuksensa viime huhtikuussa.

Koronapandemia aiheuttaa yhtiön mukaan markkinoilla edelleen yleistä epävarmuutta ja vaikeuttaa näkyvyyttä loppuvuodelle 2020, kertoo silmänpainemittareistaan tunnettu Revenio tiedotteessaan. Näissä olosuhteissa Revenio arvioi yhtiön kuluvan vuoden heinä–joulukuun valuuttakurssioikaistun liikevaihdon kasvavan vahvasti edellisvuodesta ja kannattavuuden ilman kertaluonteisia kuluja olevan vahvalla tasolla.

Revenio perui aikaisemmin antamansa tulosohjeistuksen 2.4.2020 annetulla pörssitiedotteella. Siinä vaiheessa koronapandemian vaikutuksia loppuvuodelle oli erityisen vaikea arvioida, eikä yhtiö siitä johtuen antanut uutta ohjeistusta vuodelle 2020.

Yhtiön alkuperäinen viime helmikuussa antama taloudellinen ohjeistus vuodelle 2020 oli: Revenio-konsernin raportoidun liikevaihdon arvioidaan kasvavan erittäin vahvasti edellisvuodesta ja kannattavuuden olevan hyvällä tasolla ilman kertaluontoisia eriä.

Yhtiön toisen vuosineljänneksen tulos oli väkevä. Liikevaihto nousi viime vuodesta 15,6 prosenttia 13,7 miljoonaan euroon ja liiketulos nousi viime vuoden 0,9 miljoonasta eurosta 3,4 miljoonaan euroon. Tosin viime vuoden huhti-kesäkuun liiketulosta rasittivat yritysostoon liittyvät 1,82 miljoonan euron kertaluonteiset kulut. Yritysoston kertaluonteisilla kuluilla oikaistu vertailukauden liiketulos oli 2,7 miljoonaa euroa. Oikaistuun vertailukauden liiketulokseen suhteutettuna raportointikauden liiketulos kasvoi lähes 28 prosenttia.

Revenion kiinteät kulut jäivät huhti-kesäkuussa odotuksia matalammiksi johtuen koronapandemian aiheuttamista rajoituksista ja esimerkiksi matkustuksen loppumisesta sekä etätyöskentelystä.

Toimitusjohtaja Jouni Toijala kertoi, että vuoden ensimmäistä neljännestä sävyttänyt koronapandemian aiheuttama maailmanlaajuinen yleinen epävarmuus ja talouden ennustettavuuden merkittävä heikkeneminen alkoivat Revenion liiketoiminnan osalta kirkastua kevään aikana.

”Vuoden toisesta neljänneksestä muodostui olosuhteisiin nähden vahva erityisesti silmänpaineen mittauslaitteiden ja antureiden kysynnän kasvun myötä. On hyvä huomioida, että CenterVuen luvut on yhdistelty konserniin vasta 1.5.2019 alkaen”, Toijala kertoo.

Toijalan mukaan erityisesti silmänpaineen mittauslaitteiden kysyntä lähti kasvuun touko-kesäkuun aikana, samoin kertakäyttöisten, steriilien antureiden kysyntä.

Inderesin analyytikko ja toimitusjohtaja Mikael Rautanen arvioi, että Revenion ohjeistuksen palauttaminen vahvistaa yhtiön kehittyvän Inderesin ennusteiden mukaisesti kolmannella vuosineljänneksellä vahvana pandemiasta huolimatta ja näkymä viimeiselle vuosineljännekselle on hyvä.

”Emme näe tarvetta tehdä muutoksia ennusteisiimme”, Rautanen toteaa.

Inderesin suositus Revenion osakkeelle on vähennä ja osakkeen tavoitehinta 34 euroa on alle sen nykyisen 39 euron noteerauksen. Inderes ennustaa Revenion osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 0,58 euroon viime vuoden 0,47 eurosta.

Tulosennusteella yhtiön P/E-kerroin on suomalaisyhtiöksi poikkeuksellisen korkea eli yli 67x. EV/EBITDA-kerroinkin oli eilisellä perjantain kurssinoteerauksella yli 48x, maanantain kurssilla jo hieman enemmän.

Revenio julkistaa heinä-syyskuun tuloksensa ensi viikon torstaina 22.10.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös