Makrotalous

Joe Bidenin infrauudistukset avaavat Suomelle uusia mahdollisuuksia

Nyt kaivataan ennakkoluulottomia, uusia ja nopeita toimia viennin vauhdittamiseksi USA:n uudistuville markkinoille, muistuttaa Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Demokraattien Joe Biden vannoo tammikuussa virkavalansa seuraavana USA:n presidenttinä. Hän on jo ennakkoon ilmoittanut haluavansa rakentaa Yhdysvaltojen työllisyyttä ja infrastruktuuria ohjelmalla, jossa korostuu julkisia menoja lisäävä elvyttävä linja. Bidenin talouspoliittisessa ohjelmassa käytetään liittovaltion rahaa perinteiseen infrastruktuuriin, kuten teihin ja siltoihin, mutta myös erityisesti niin sanottuun ”vihreän infrastruktuuriin”.

Tosin on vielä epäselvää, kuinka paljon Biden pystyy ohjelmaansa toteuttamaan, mikäli senaatissa säilyy republikaanienemmistö.

Koronan runtelemat USA:n markkinat ovat yhä Suomen tärkeimpiä päävientimarkkinoita, joiden uskotaan taas kohta kasvavan vauhdilla.

Mikäli Biden onnistuu käynnistämään maassa merkittäviä yhteiskunnan infrastruktuuriuudistuksia ja vauhdittamaan vihreää taloutta, se avaa Suomen viennille aivan uusia markkinoita, muistuttaa USA:n elvytystoimiin perehtynyt Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Vuori peräänkuuluttaa nyt Suomelta ennakkoluulottomia, nopeita ja uusiakin toimia viennin vauhdittamiseksi USA:n uudistuville markkinoille.

Vuoren mukaan Suomen vientiponnisteluissa kaivataan jatkossakin uusia ja ennakkoluulottomia avauksia ja hankkeita.

”Vienninedistäminen ei voi enää rakentua vain perinteisten julkisten palveluiden ja valtion tukien varaan”, muistuttaa Vuori.

Keskuskauppakamarin kumppanina USA:ssa toimiva, globaalin Finncham -verkoston toimija, Suomalais-amerikkalainen kauppakamari, FACC käynnistää uuden virtuaalisen, Virtual Bridge Market Entry -vienninedistämisohjelman Yhdysvaltoihin tukeakseen suomalaisia yrityksiä Covid-19 aikana. Vuoren mukaan tämä aloite tulee juuri oikeaan aikaan ja täydentää loistavasti julkisia Team Finland- palveluita USA:ssa.

”Meidän tehtävämme on parhaalla mahdollisella tavalla tukea ja auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään Yhdysvalloissa”, toteaa Suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin, FACC:n puheenjohtaja Kati Kaivonen.

Koronan vuoksi muuttunut toimintaympäristö ja viennin pelisäännöt ovat kaikille samat. Kaivosen mukaan maiden tapa reagoida ja yritysten kyky muuntautua uuteen tilanteeseen erottaa voittajat häviäjistä. FACC:n Virtual Bridge Market Entry -ohjelma on kauppakamarin panos suomalaisen viennin tukemiseen näinä vaikeina aikoina.

”Haluamme auttaa suomalaisyrityksiä ymmärtämään paremmin markkinaa ja löytämään oikeita kumppaneita markkinoille pääsemisen varmistamiseksi”, sanoo Kaivonen.

Kaivosen mukaan FACC Virtual Bridge Market Entry –ohjelma antaa relevantteja työkaluja, tärkeää tietoa ja hyödyllisiä kontakteja Yhdysvaltojen markkinaan ponnistaville yrityksille.

Suomalais-amerikkalainen kauppakamari FACC on vuonna 1948 perustettu itsenäinen, poliittisesti riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää Suomen ja Yhdysvaltain välisiä kauppasuhteita. FACC auttaa suomalaisia yrityksiä verkostoitumaan Yhdysvalloissa paikallisten toimijoiden kanssa ja konsultoi yrityksiä erilaisissa ulkomaankauppaan liittyvissä kysymyksissä. Se toimii kumppanina Keskuskauppakamarin globaalissa Finncham-verkostossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös