Sijoitusuutiset

Jättipankin hurja ennuste: Bitcoinin hinta saattaa nousta pitkällä aikavälillä jopa 146 000 dollariin

Bitcoin osakekurssi sijoittaminen talous pörssi kryptovaluutta

JPMorgan antaa rohkean tavoitehinnan bitcoinin pitkän aikavälin arvolle. Kryptovaluutan haaste on kuitenkin sen hinnan kova volatiliteetti eli hintavaihtelu.

Kryptovaluutta bitcoin on tarjonnut jälleen dramaattisia käänteitä. Viimeisen kuukauden aikana bitcoinin hinta on noussut yli 70 prosenttia. Korkeimmillaan bitcoinin arvo kävi lähes 35 000 dollarissa.

Tällä viikolla kurssi notkahti maanantain rajusti, noin 17 prosenttia, ja nyt kurssi on hieman alle 32 000 dollaria.

Bitcoinin hintaa ajavat ylös lukuisat seikat. Tämän hetken bitcoinin nousuralli eroaa vuoden 2017 nousta siten, että nyt myös institutionaaliset sijoittajat ovat löytäneet bitcoinin. Se nostaa luonnollisesti bitcoinien kysyntää ja sitä kautta hintanoteerausta.

Kysyntätekijöiden lisäksi bitcoinin hintaa nostavat myös tarjontapuolen tekijät. Markkinoilla on vain rajattu määrä bitcoinin tarjontaa. Kun kaikki ostavat, ja kukaan ei myy, se voi johtaa rajuun kryptovaluutan hinnannousuun.

Lisäksi PayPal on tuonut amerikkalaisten asiakkaidensa käyttöön kryptovaluuttojen osto-, pito- ja myyntimahdollisuuden. Mahdollisuus koskee bitcoinia, ethereumia, bitcoin cashia ja litecoinia. PayPal aikoo laajentaa ominaisuutta joillekin Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille ensi vuoden alkupuolen aikana.

Vaikka bitcoinin arvo on alle kahdessa vuodessa noussut lähes 760 prosenttia, näkevät jotkut analyytikot kryptovaluutan kovimman nousukiidon olevan vielä edessäpäin.

Jättipankki JPMorganin mukana bitcoinilla on varaa nousta jopa 146 000 dollariin pitemmällä aikavälillä. Pankin mukaan bitcoinista voi tulla kilpailija kullalle. Aiheesta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Tämä kehitys edellyttää JPMorganin mukaan kuitenkin sitä, että bitcoinin volatiliteetin eli hintavaihtelun tulisi tasaantua nykyisestä, jotta se voisi houkutella enemmän institutionaalisia sijoittajia mukaan. Se vie aikaa, pankin sijoitusstrategit kirjoittavat sijoittajakirjeessään.

“Bitcoinin ja kullan volatiliteettien lähestyminen ei todennäköisesti tapahdu kovin äkkiä ja mielestämme se on vuosia kestävä prosessi. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 146 000 dollarin teoreettista hintatavoitetta on syytä pitää pitkän aikavälin tavoitteena, ja siten se ei ole kestävä tavoite tälle vuodelle”, pankin strategit ennustavat.

Bitcoinista on tullut voimakkaasti mielipiteitä jakava sijoituskohde.

Osa institutionaalisista sijoittajista näkee bitcoinin yhä enemmän kullan kaltaisena vaihtoehtoisena sijoitusmuotona, joka toimii osana hajautettua salkkua. Tämän näkemyksen mukaan bitcoin on kullan lailla suoja dollarin ulkoisen arvon heikkoutta ja inflaatiota vastaan tilanteessa, jossa keskuspankit ja valtiot pumppaavat talouteen suunnattomia määriä dollaria heikentävää likviditeettiä.

Toisten mielestä bitcoinin nousutrendiä sokeasti seuraavat sijoittajat rakentavat vaarallista kuplaa, jossa bitcoinin hintanousu ruokkii vain itse itseään, eikä nousu perustu enää kestäville perusteille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös