Talouden trendit

Maailman 10 rikkainta ihmistä vuonna 2021

Maailman rikkaimman ihmisen tittelistä käydään nyt kovaa kamppailua.

Forbes on pitää listaa maailman rikkaimmista ihmisistä. Vuoden 2021 tammikuussa kärkipaikkaa pitää Amazonin perustaja Jeff Bezos.

Kamppailu kärkipaikasta on kova, ja maailman rikkaimman ihmisen paikka vaihtuu yllättävän usein.

Jeff Bezos oli toki maailman rikkain ihminen myös vuoden 2020 listauksessa, mutta Teslan perustaja Elon Musk ehti käväisi jo kärkipaikalla.

Bill Gates oli vielä vuonna 2020 maailman toiseksi rikkain, mutta on nyt tippunut jo neljännelle sijalle.

Tässä he ovat, maailman rikkaimmat ihmiset vuonna 2021.

1. Jeff Bezos, Amazon

Jeff Bezos perusti Amazonin autotallissaan Seatlessa vuonna 1994. Jotain Bezoksen menestyksestä kertoo, että hän on edelleen maailman rikkain ihminen erostaan huolimatta.

MacKenzie Bezos sai eron yhteydessä mieheltään 36 miljardin dollarin eli 31 miljardin euron arvosta Amazonin osakkeita. Omaisuutta on silti jäänyt Jeff Bezoksenkin haltuun, tarkalleen ottaen 191,6 miljardia dollaria.

2. Elon Musk, Tesla

Elon Muskin omaisuuden arvo on nyt 189,9 miljardia dollaria.

Teslan markkina-arvo jaksaa ihmetyttää sijoittajia ja monet pitävät sitä kuplan merkkinä. Elon Muskin tavoittelee kuitenkin myös planeettojen välisen matkustamisen uudistamista Space X yhtiönsä kautta.

Morgan Stanley arvioi perusskenaariossaan Space X yhtiön arvoksi 100 miljardia dollaria. Morgan Stanleyn optimistinen härkäennuste arvioi Space X yhtiön arvoksi 200 miljardia dollaria.

Vertailun vuoksi vajaan satatuhatta ihmistä työllistävän Nokian markkina-arvo on dollareissa vajaat 23 miljardia. 

3. Bernard Arnault perheineen, Moët Hennessy Louis Vuitton

Ranskalainen Bernard Arnault on 147,6 miljardin dollarin omaisuudellaan Euroopan rikkain mies. Samppanja, konjakki ja Louis Vuitton -laukut. Niillä on euroopan rikkain mies rakennettu.

Luksusbrändeillä omaisuutensa tehnyt LVMH:n toimitusjohtaja on myös kuuluisa taiteen keräilijä. 

4. Bill Gates, Microsoft

Microsoftin perustaja Bill Gates on myynyt lähes kaikki Microsoftin osakkeensa ja keskittyy Bill & Melinda Gates Foundation -säätiön pyörittämiseen.

Säätiö on maailman suurin avoimesti toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, jonka toimintaan voi tutustua tarkemmin Netflixin tekemästä dokumentista.  

Bill Gatesin omaisuuden arvo on nyt 121,7 miljardia dollaria. 

5. Mark Zuckerberg, Facebook 

Mark Zuckerberg omistaa noin 15 prosenttia Facebookista ja hän on listan nuorin miljardööri. Skandaaleista kuuluisan ja monopoliasemansa takia jatkuvasti viranomaisen kynsissä olevan yrityksen toimitusjohtajana voi olla raskasta olla. 

Toisaalta menestystäkin on tullut ja laskelmien mukaan Zuckerberg ”tienaa” 6–12 miljoonaa dollaria päivässä. Tähän asti omaisuutta on kertynyt 101,7 miljardin dollarin verran.

6. Zhong Shanshan, Nongfu Spring

Kiinan rikkain ihminen ei suinkaan ole Alibaban Jack Ma, vaan vettä, teetä ja mehua pullottavan Nongfu Springsin perustaja Zhong Shanshan 94,4 miljardin dollarin omaisuudellaan. 

Sanotaan, että koulunkäynti kannattaa, mutta miljardöörien kohdalla tämä ei vaikuta pitävän paikkaansa. Yhdysvaltojen 400 rikkaimmasta ihmisestä joka kahdeksas on jättänyt korkeakouluopintonsa puolitiehen.

Kiinanlainen Shanshan nokittaa ja pistää paremmaksi. Shanshan lopetti koulunkäyntinsä jo kuudennella luokalla.

7. Warren Buffett

Sijoittajaneuvoistaan tunnettu ja maailman menestyneimmäksi luonnehdittu sijoittaja ei paljon esittelyjä kaipaa. Tällä hetkellä Warren Buffettin omaisuuden arvoksi on arvioitu 88,5 miljardia dollaria. Ensimmäisen osakkeensa Buffett osti yhdentoista vuoden iässä. 

8. Larry Ellison, Oracle

Larry Ellison palveli perustamansa Oraclen toimitusjohtajana peräti 37 vuoden ajan ja toimii edelleen hallituksen puheenjohtajana. Ellison pääsi myös Teslan hallitukseen ostettuaan kolme miljoonaa Teslan osaketta vuonna 2018. 

Ellison on tunnettu leveästä elämästään ja siitä, että on ostanut Hawaijilta oman saaren. Saari ei ole ihan pieni, sillä siellä asuu yli 3000 ihmistä.

Toisaalta Ellison on lähtenyt Buffettin ja Gatesin lanseeraamaan ”Giving Pledge”-kampanjaan ja on sitä kautta luvannut lahjoittaa 95 prosenttia omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Tällä hetkellä Ellisonin omaisuus on 86,8 miljardia dollaria. 

9. Larry Page, Alphabet

Googlen perustajiin lukeutuva Larry Page pitää listan yhdeksättä paikkaa 83 miljardin dollarin omaisuudellaan. Larry Page tiesi jo 12-vuotiaana haluavansa perustaa teknologiayrityksen.

Ideansa hakukoneen kehittämisestä Page sai keskellä yötä.  Unet unohtuvat varsin helposti.  Nykypäivä voisikin näyttää varsin erilaiselta, ellei Larry Page olisi noussut sängystään kirjoittamaan ideoitaan ylös paperille. 

10. Sergey Brin, Alphabet

Maailman 10. rikkain ihminen on sitten se toinen Googlen perustaja 80,6 miljardin dollarin omaisuudella. Omaisuus rakentuu pääomatuloista, sillä palkka on varsin alhainen. Vuodelta 2019 Sergey Brinin sai Alphabetilta palkkaa yhden dollarin verran. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös