Yritysuutiset

Keskolta jälleen positiivinen tulosvaroitus – rautakauppa vetää

Kauppaketju nostaa jälleen tulosohjeistustaan.

Yhtiö arvioi nyt vuonna 2021 vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 650-750 miljoonaa euroa. Aiemmin yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 570-670 miljoonaa euroa.

Vuonna 2020 Keskon havainnollistava vertailukelpoinen liikevoitto oli 554 miljoonaa euroa.

Edellisestä positiivisesta tulosvaroituksesta ja tulosohjeistuksen nostosta on aikaa vain kaksi kuukautta. Huhtikuussa Kesko nosti vertailukelpoisen liikevoiton ohjeistusta kuluvalle vuodelle.

Kauppaketju perustelee uutta tulosohjeistuksen nostoa rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvulla. Tulosohjeistusta nostaa ennakoitua parempi myynnin kasvu ja tuloskehitys erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä toimialan aikaisempaa positiivisemmat loppuvuoden näkymät.

Sekä rakentamisen ja talotekniikan yritysasiakaskaupassa että kuluttaja-asiakaskaupassa kasvu on jatkunut ennakoitua vahvempana kaikissa Keskon toimintamaissa. Myös edelleen vahvistunut markkinakehitys sekä yleinen hintojen nousu vaikuttavat positiivisesti toimialan kehitykseen. 

Päivittäistavarakaupassa vähittäismyynti on kehittynyt hyvin samalla kun Kespron foodservice-liiketoiminta on vahvistunut selvästi edellisestä vuodesta. Autokaupassa myynnin kasvu ja toiminnan tehostuminen etenevät suunnitellusti.

Odotukset loppuvuoden osalta ovat kauppaketjun mukaan etenkin rakentamisen ja talotekniikan kaupassa aikaisempaa positiivisemmat. Myös päivittäistavarakaupan ja autokaupan näkymät loppuvuoden osalta ovat aikaisemmin arvioitua myönteisemmät.

Vuoden 2021 tulosohjeistuksen vertailukelpoisen liikevoiton vaihteluväli on kuitenkin leveä monista epävarmuustekijöistä johtuen. Erityisesti kulutuksen ennakoitavuus, tavaroiden saatavuus, hintainflaation kehitys ja pandemian kesto vaikeuttavat arviointia loppuvuoden osalta.

Toukokuussa Keskon myynti jatkoi kovaa kasvua.

”Keskon myynti kasvoi toukokuussa vertailukelpoisesti 14,5 %. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,0 % Kespron ja K-Citymarketin käyttötavarakaupan vahvan myynnin kehityksen ansiosta. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvu jatkui vahvana kaikissa toimintamaissa. Toimialan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 17,8 %. Autokaupassa myynti oli vahvaa ja se kasvoi 69,4 %, myös markkinaosuutemme vahvistui”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo.

Kesko julkistaa puolivuosikatsauksen 23.7.2021.

Kommentoi
Ylös
>