Yritysuutiset

Ohjelmistoyhtiö Qt Group julkaisi positiivisen tulosvaroituksen

Yhtiön myynti on kasvanut erinomaisesti ”kautta linjan”.

Yhtiö nostaa vuoden 2021 liikevaihtoennustettaan ja arvioi yhtiön vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin 35–45 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoittomarginaalin olevan vähintään 15 prosenttia.

Yhtiö on aiemmin kesäkuun alussa julkistamassaan pörssitiedotteessa arvioinut vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin 30–40 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoittomarginaalin olevan vähintään 15 prosenttia.

Muutetun ennusteen taustalla on yleisesti kautta linjan erinomaisesti sujunut myynti ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja etenkin toisella vuosineljänneksellä sekä yhtiön arvio suotuisan kehityksen jatkumisesta myös loppuvuoden aikana maailmanlaajuisesta komponenttipulasta johtuvasta korostuneesta epävarmuudesta huolimatta.

Hinnoittelumallin muutos toimii Qt Groupin kasvun ajurina.

Qt Groupin toimitusjohtaja Juha Varelius kertoi vuoden alussa, että joulukuussa tapahtuneen uuden merkittävän tuoteversion Qt 6.0:n julkaisun myötä yhtiö siirtyy kehittäjälisenssien myynnissä uuteen toistuvaislaskutteiseen malliin. Se nostaa toimitusjohtajan mukaan myyntiä.

”Hinnoittelumallin päivittämisen odotetaan vaikuttavan kehittäjälisenssiliikevaihtoon positiivisesti jatkossa vuosien 2021–2023 aikana”, Varelius kertoi.

Yhtiö arvioi liiketoimintansa lähivuosien kasvunäkymät erittäin lupaaviksi.

Qt Groupin kehittämispanostus kohdistuu työpöytäsovellusten lisäksi sulautettuihin järjestelmiin autoteollisuuden, kulutuselektroniikan, lääketieteellisten laitteiden ja teollisuusautomaation alueilla. Lisäksi tuotekehityksessä panostetaan sulautettujen järjestelmien rakentamisessa tarvittaviin lisäarvo-ominaisuuksiin ja työkaluihin.

Sulautettuihin järjestelmiin liittyvän myynnin kasvu heijastuu myös liiketoiminnan ansaintalogiikkaan.

Volyymipohjaiset jakelulisenssitulot tästä myynnistä kertyvät pidemmän ajan kuluessa. Sen myötä Qt:lle on yhtiönä tyypillistä, että yksittäisten vuosineljännesten liikevaihto ja kasvu voivat vaihdella merkittävästikin eri vuosineljännesten välillä.

Yhtiö julkaisee puolivuotiskatsauksen vuoden 2021 ensimmäiseltä vuosipuoliskolta perjantaina 6.8.2021 klo 8:00 ja antaa siinä tarkempia tietoja vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen ja tammi-kesäkuun taloudellisesta suorituksesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös