Yritysuutiset

Kempower ennakoi aloittavansa USA:n valloituksen aiemmin suunniteltua aiemmin

Kempower päivittää kasvustrategiaansa. Yhtiön tavoitteena aloittaa toiminta Yhdysvalloissa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kempowerin hallitus on hyväksynyt päivityksen Kempowerin kasvustrategiaan. Päivitetyssä kasvustrategiassa Kempowerin tavoitteena on aloittaa liiketoiminta Yhdysvaltain markkinoilla vuoden 2023 loppuun mennessä.

Aikataulua on aikaistettu verrattuna aiemmin julkaistuun vuoden 2025 tavoitteeseen.

Yhdysvaltain markkinoille laajentumista koskevan tavoiteaikataulun päivitystä lukuun ottamatta Kempowerin uusille markkinoille laajentumisen strategia ja innovaatiostrategia säilyvät ennallaan.

Suunnitelma Yhdysvaltain liiketoiminnasta sisältää Kempowerin oman juridisen yksikön, sekä Kempowerin latausratkaisujen paikallisen kokoonpanon perustamisen. Liiketoiminnan aloittaminen Yhdysvalloissa on osa Kempowerin kasvustrategian toteuttamista.

Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä Kempower lanseerasi C- ja S-Series -latausratkaisut Yhdysvaltain markkinoille. Toukokuussa 2022 Kempower vahvisti noin 5 miljoonan euron arvoisen tilauksen sähköautojen pikalatausratkaisujen toimituksesta yhdysvaltalaiselle GreenCore EV Services -yhtiölle.

“Näemme Yhdysvaltain sähköautojen latausmarkkinan olevan vielä Eurooppaa jäljessä. Yhdysvaltain markkinan ennustetaan kuitenkin kasvavan nopeasti. Haluamme olla osa tätä kehitystä ja etenemme määrätietoisesti nyt, kun markkina on muotoutumassa Yhdysvaltain hallinnon sähköautojen latausverkostolle ohjaamien tukien avulla,” toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.   

Lähiajan tulevaisuudennäkymät pysyvät ennallaan.

Kempower ennakoi markkinakehityksen jatkuvan suotuisana ja myös kysynnän sen tarjoamille tuotteille jatkuvan hyvänä. Kempower odottaa kausiluonteisuuden vaikuttavan Kempowerin liikevaihtoon ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja viimeisellä vuosineljänneksellä erityisesti pohjoismaissa, missä latureiden asennus yleensä hidastuu talvikauden aikana sääolosuhteista johtuen.

Vuonna 2022 Kempower jatkaa liiketoimintansa laajentamista Euroopassa yhtiön kasvustrategiassa asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Vuoden 2022 aikana Kempower kartoittaa myös erilaisia vaihtoehtoja laajentumisessa Pohjois-Amerikan markkinoille.

Kempower on ollut viime jouluussa tapahtuneen listautumisensa jälkeen pörssin menestystarina. Ukrainan sota ei ole yhtiön markkina-arvon kasvua keikauttanut, vaan osake on kivunnut listautumisen jälkeen yli 58 prosenttia.

Ensimmäinen vuosineljännes sujui vahvan kasvun merkeissä. Tammi-maaliskuussa yhtiön tilauskanta nousi 29 miljoonaan euroon vertailukauden 10 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 393 prosenttia ja oli 11,5 miljoonaa euroa johtuen voimakkaasta kasvusta pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Liikevaihto kasvoi muualla Euroopassa 831 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. 

Liiketulos oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä kuitenkin tappiollinen -0,9 miljoonaa euroa. Vertailukaudella tappio oli -0,5 miljoonaa euroa. Tappio johtui toimitusjohtajan mukaan suunnitelluista panostuksista työntekijöihin, tuotekehitykseen ja tuotantokapasiteetin laajentamiseen olemassa olevan kasvustrategiamme mukaisesti.

Ristimäen mukaan sähköajoneuvojen lataustoimiala kasvaa nopeasti, ja useat trendit tukevat sähköautojen latausinfrastruktuurin kasvavaa kysyntää.

”Olemme vahvassa asemassa olemassa olevilla markkinoilla modulaarisen ja skaalautuvan tuotevalikoimamme, täysin ainutlaatuisen dynaamisen latausratkaisun ja ammattitaitoisen henkilöstömme ansiosta”, Ristimäki kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös