Markkinakommentit

Tunnettu analyytikko povaa osakekurssinousua vuoden toiselle puolikkaalle

Kurssirallia ruokkisi markkinoiden odotuksia maltillisempi rahapolitiikan kiristyminen.

Osakemarkkinat kääntyivät keskiviikkona nousuputken päätteeksi laskuun, kun JPMorgan Chasen Jamie Dimon kertoi taloudellisen hurrikaanin lähestyvän Yhdysvaltoja. Hurrikaanin suuruus on Dimonin mukaan vielä arvoitus. 

Kurssilaskua ruokki myös St. Louisin keskuspankin James Bullardin haukkamaiset kommentit. Bullardin mukaan keskuspankin tulee toteuttaa sijoitusmarkkinoiden jo hinnoittelemat koronnostot. 

Keskeisistä osakeindekseistä S&P 500 laski keskiviikkona 0,75 prosenttia, Dow Jones päätyi 0,54 prosenttia miinukselle ja Nasdaq 100 halpeni 0,74 prosenttia.

Kaikki eivät liputa kurssilaskun jatkumisen puolesta. JPMorganin kvantitatiivinen analyytikko Marko Kolanovickommentoi asiakaskirjeessä keskiviikkona, että osakkeet saattavat merkittävästi kallistua loppuvuotta kohti.

Kolanovicin arvion mukaan toukokuussa nähty kurssinousu toimii suunnannäyttäjänä vuoden toiselle puoliskolle. Hän arvioi, että osakemarkkinat elpyvät vielä tänä vuonna samalle tasolle kuin ne olivat ennen kurssilaskun alkamista tammikuun alussa. Analyytikko ennustaa, että yksittäisistä osakeindekseistä S&P 500 ja Dow Jones Industrial nousevat hieman yli vuoden alun huippujen, mutta Nasdaq Composite -indeksi jää pari prosenttia alle tammikuun lukemien.

Kolanovic painotti, että hänen härkämäiset kommenttinsa ovat vastoin Wall Streetin konsensusarviota. Toisaalta strategit ovat viime viikkojen aikana nostaneet vuoden lopun pistelukuennusteitaan osakeindekseille. Tällä hetkellä strategit odottavat, että S&P 500 -indeksi päätyisi 5000 pisteen tuntumaan vuoden lopussa. 

Kolanovic nostaa muutaman argumentin näkemyksensä tueksi. Ensinnäkin Fedin koronnostojen tauottaminen olisi toteutuessaan positiivinen ajuri osakkeille. Atlantan keskuspankin Raphael Bostic nosti aiemmin esiin kyseisen mahdollisuuden. Lisäksi suurten pankkien toimitusjohtajat ovat antaneet rohkaisevia kommentteja talouden tilanteesta, joskin Kolanovicin oman pankin eli JPMorganin Dimon oli keskiviikkona eri linjoilla. Kolmas argumentti on omien osakkeiden osto-ohjelmat sekä portfolioiden rebalansoinnit, jotka tukevat osakemarkkinoiden kehitystä.

Kolanovic lisäsi, että karhumarkkinan kannattajat argumentoivat, että vain Fedin rahapolitiikan täyskäännös voisi kääntää osakkeet nousuun. Analyytikon mielestä se ei ole totta, vaan kurssinousuun riittää muutos verrattuna markkinoiden hinnoitteluun.

Kommentoi
Ylös
>