Yritysuutiset

Nightingale Health sai maailmanlaajuisen valmistusoikeuden verenkeräyslaitteeseen

Velvet-verenkeräyslaitteen avulla Nightingale Health voi tuoda palveluidensa edut saataville ilman tarvetta vierailla laboratoriossa.

Sairastumisriskien tunnistamisen ja ennaltaehkäisevän terveyden ratkaisuihin keskittyvä kotimainen pörssiyhtiö Nightingale Health on hankkinut maailmanlaajuisen lisenssin ja oikeudet Velvet-verenkeräyslaitteeseen Weavr Health Corp -yhtiöltä.

Transaktion ehtojen mukaisesti Nightingale Health saa pysyvän, ei-yksinomaisen oikeuden ja lisenssin valmistaa tai valmistuttaa Velvet-laitetta, sisältäen oikeuden tarjota, muokata sekä muutoin kaupallisesti hyödyntää laitetta ja siihen liittyviä immateriaalioikeuksia.

Nightingale Health aikoo käyttää Velvet-laitetta ennaltaehkäisevän terveyden ja hyvinvoinnin palveluissaan, ja tällä hetkellä laite on jo käytössä Livit by Nightingale Health -palvelussa mahdollistaen verinäytteen keräämisen missä tahansa, kuten kotona, ilman vierailua laboratoriossa.

Ennen lisenssin hankkimista Nightingale Health osti Velvet-laitteita Weavriltä jakelusopimuksen perusteella. Koska lisenssi antaa Nightingale Healthille oikeuden itsenäisesti järjestää laitteen valmistuksen, jakelusopimus päätettiin osana nyt sovittua transaktiota.

Korvauksena rojaltivapaasta lisenssistä Nightingale Health luopui vaihtovelkakirjalainaan perustuvista oikeuksistaan. Alkuperäinen sijoitus on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan kyvykkyys korkealaatuiseen missä tahansa asiakkaan toimesta tapahtuvaan verenkeräykseen on strateginen elementti, joka mahdollistaa yhtiön palveluiden tarjoamisen sekä Nightingale Healthin kuluttaja-asiakkaille että kumppaneille maailmanlaajuisesti. 

Velvet-verenkeräyslaitteen avulla Nightingale Health voi tuoda palveluidensa edut saataville ilman tarvetta vierailla laboratoriossa. Oikeus itsenäisesti järjestää Velvet-laitteen valmistus tehostaa toimitusketjua ja integroi laitteen entistä vahvemmin osaksi Nightingale Healthin tuotteita, joilla tarjotaan ainutlaatuista terveys- ja hyvinvointitietoa asiakkaille.

Oikeus itsenäisesti järjestää strategisen komponentin valmistus ja sisäisesti edelleen kehittää sitä vahvistaa Nightingale Healthin maailmanlaajuista tarjoamaa ja tukee siten yhtiön liiketoiminnan kasvua. Transaktion myötä Nightingale Healthin kontrolli kasvaa, ja lisääntyvä kontrolli yhdistettynä taloudellisiin etuihin, jotka saadaan, kun laitteen ostokustannukset poistuvat, vahvistavat Nightingale Healthin kaupallisia kilpailuetuja.

Lisäksi oikeus edelleen kehittää Velvet-laitetta tuo uusia mahdollisuuksia sen varmistamiseen, että verenkeräyslaite tukee juuri Nightingale Healthin palveluita ja tuotteita parhaalla mahdollisella tavalla.

”Velvet-verenkeruulaite osana sisäisiä kyvykkyyksiämme tuo palvelumme paremmin saataville ja mahdollistaa integroidumman kokonaisuuden, tarjoten vielä suuremman arvon asiakkaillemme terveemmän maailman rakentamiseksi”, sanoo Teemu Suna, Nightingale Healthin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös