Kasvuosakkeet

Administer saattaa tarjota jykevää tuloskasvua

Administer on saanut tuulta purjeisiinsa merkittävän yrityskaupan ansiosta.

Helsingin pörssin Firsth North -markkinapaikalle listattu Administer tarjoaa talous- ja palkkahallinnon palveluja, konsultointipalveluja sekä ohjelmistopalveluja. Yhtiön tavoitteena on uudistaa taloushallintopalvelujen markkinoita kehittämällä uutta teknologiaa ja uusia ratkaisuja.

Yhtiö on liikevaihdolla mitattuna yksi suurimmista taloushallintopalvelujen sekä HR- ja palkkahallintopalvelujen tarjoajista Suomessa sekä palkkalaskelmien määrällä mitattuna Suomen suurin HR- ja palkkahallintopalvelujen tarjoaja.

Administer raportoi vuoden 2022 jälkimmäisen puolivuotiskauden tuloksensa 30. huhtikuuta. Yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen viime marraskuussa.

Nykyisen arvion mukaan Administer tavoittelee kasvuinvestointien jatkamista sekä orgaanista ja epäorgaanista kasvua vuonna 2022. Yhtiön tavoitteena on tehdä 5–10 yritysostoa vuoden 2022 aikana.

Administer arvioi liikevaihdon olevan 50–52 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaalin olevan 5,5–7,5 prosenttia vuonna 2022. Aiemmin viime elokuussa yhtiö oli arvioinut, että liikevaihto on 47–49 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali olevan 5–7 prosenttia.

Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali 5,5 prosenttia.

Tärkeä yrityskauppa

Administer nosti ohjeistustansa koko vuodelle 2022 liikevaihdon ja käyttökatemarginaalin osalta johtuen yrityskaupasta, jossa Administer osti talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijayritys Econia Oy:n.

Yrityskaupasta ja sen toteutumisesta Administer samaan aikaan positiivisen tulosvaroituksen kanssa. Yrityskauppa on Administerin historian suurin.

”Kaupan avulla vahvistamme verkostoamme erityisesti länsirannikolla ja saamme uuden, kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille suunnatun Compliance- ja Advisory-liiketoiminnan. Kaupan myötä Administer-konserniin tulee myös lisää vahvaa HR-osaamista, kattaen mm. PEO-liiketoiminnan (Professional Employment Organisation eli työnantajapalvelut) sekä henkilöstövuokrauksen – nämä vahvistavat ja laajentavat Administerin strategiaa. Yhdessä Econian kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin laajemman tuote- ja palveluvalikoiman”, kertoo Administerin toimitusjohtaja Peter Aho.

Econia on talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijayritys, joka tarjoaa laajat asiantuntijapalvelut talouden, henkilöstöresurssien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Econian pro forma -liikevaihto vuonna 2021 oli 19,1 miljoonaa euroa. Vuodelle 2022 ennustettu liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 3,0 miljoonaa euroa.

Econia on kasvanut orgaanisesti sekä yritysostojen avulla. Yhtiö toimii Suomessa 13 paikkakunnalla sekä Espanjan Fuengirolassa. Sen palveluksessa on yli 100 talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa ja lähes 400 vuokratyöntekijää.

Administerilla edessä iso kasvuloikka

Evlin analyytikko Jerker Salokivi toteaa pankin aamukatsauksessa, että Evlin mielenkiinto kohdistuu enemmän Administerin vuoden 2023 näkymiin ja vähemmän toisen vuosipuoliskon taloudellisiin lukuihin.

”Ohjeistus ja näkymät ovat keskiössä etenkin loppuvuonna toteutetun Econian oston myötä yhtiön koon kasvaessa huomattavasti ja odottamamme voimakkaamman kannattavuuden skaalautumisen alkamisen myötä”, Salokivi toteaa.

Administer voisi maksaa osinkoa vuodelta 2022 mutta osingonmaksu jää luultavasti pois yhtiön kasvutavoitteiden vuoksi, analyytikko arvioi.

Econian yritysoston myötä Administer tulee ottamaan ison kasvuloikan kuluvana vuonna, Salokivi uskoo.

”Käsityksemme mukaan nykyinen markkinaympäristö ovat olleet odotuksiamme vähemmän haittana ja yhtiön orgaanisen kasvun edistämisen hankkeet ovat tuottaneet melko hyvin tulosta, minkä takia nostamme ensi vuoden liikevaihdon ennustettamme lähemmäs yhtiön vuonna 2024 tavoittelemaa 84 miljoonan euron liikevaihtoa. Emme ole ennusteisiimme sisällyttäneet uusia yritysostoja mutta odotamme näiden jatkuvan ja siten liikevaihtotavoite voisi olla hyvin saavutettavissa jo kuluvana vuonna.”

Evli odottaa Administerin käyttökatteen yli tuplaantuvan kuluvana vuonna pääosin suhteellisesti kannattavamman Econian myötä. Salokiven mukaan kannattavuutta tulee avittamaan yritysostojen tuomat synergiat, mutta suurempi potentiaali löytyy orgaanisessa kasvussa ja operatiivisen tehokkuuden parantumisessa.

Pankin ennusteella vuoden 2021 0,1 miljoonan euron liikevoitto nousee vuonna 2022 0,3 miljoonaan euroon, tänä vuonna jo 4,0 miljoonaan euroon ja ensi vuonna 6,5 miljoonaan euroon.

Osakkeen arvostus ennustetulla kasvulla kohtuullinen

Administerin osakkeen arvostus verrokkeihin nähden on analyytikon mukaan edelleen suotuisa.

”Alennus verrokkeihin nähden on perusteltavissa yhtiöltä puuttuessa vielä todisteita merkittävästä kannattavuuden parantumisesta, mutta nykyarvostus ei kuitenkaan mielestämme heijasta yhtiö potentiaalia.”

Evlin ennusteilla tämän vuoden P/E-kerroin on 25x ja ensi vuoden 11,5x.

Evlin päivitetyillä ennusteillamme pankki nostaa Administerin osakkeen tavoitehinnan 4,0 euroon aiemmasta 3,6 eurosta ja säilyttää osakkeen ostosuosituksen. Tavoitehinta kielii osakkeen isosta nousupotentiaalista, koska tämän hetken kurssinoteeraus on 3,0 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös