Sijoitusuutiset

Donald Trumpin Truth Social tekee jättitappiota

Truth Social -yhteisöpalvelua tarjoavan mediayhtiön viime vuoden talousluvut ovat karuja.

Donald Trump presidentti Yhdysvallat politiikka talous
Kuva: Gage Skidmore

Uutistoimisto Bloombergin saamien tietojen mukaan Donald Trumpin mediayhtiö Trump Media & Technology Group (TMTG) tuotti vain 4,1 miljoonaa dollaria liikevaihdon viime vuonna.

Yhtiön tappio oli viime vuonna yli 58 miljoonaa dollaria, mikä johtui Truth Social -yhteisöalustan heikosta liikevaihdosta. Vielä vuonna 2022 tulos oli yli 50 miljoonaa dollaria positiivinen.

”31. joulukuuta 2023 ja 2022 johto epäili suuresti, että TMTG:llä on 31. joulukuuta 2023 ja 2022 riittävät varat täyttää velkansa niiden erääntyessä, mukaan lukien velat, jotka liittyvät TMTG:n aiemmin liikkeeseen laskemiin velkakirjoihin”, yhtiö kertoo.

Trump Media kertoi odottavansa lähitulevaisuudessa liiketappiota ja negatiivista liiketoiminnan kassavirtaa, koska se pyrkii laajentamaan käyttäjäkuntaansa ja houkuttelemaan lisää alustakumppaneita ja mainostajia.

Yhtiön osake on maanantaina noin 19 prosentin laskussa.

Vaatimattomista liikevaihtoluvuista huolimatta yhtiön markkina-arvo on tällä hetkellä noin 6,8 miljardia dollaria.

Taloussivusto Business Insider kertoo, että Truth Socialilla oli arviolta viisi miljoonaa kuukausittaista verkkosivustokäyntiä tämän vuoden helmikuussa kolmannen osapuolen seurantalaitteiden mukaan, mutta yhtiö ei paljasta tarkkoja mittareita. Vertailun vuoksi: Facebookilla oli 845 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää, kun se listautui pörssiin vuonna 2012, ja Twitterilläkin 215 miljoonaa, kun se listautui seuraavana vuonna.

Trump perusti Truth Socialin helmikuussa 2022 sen jälkeen, kun Facebook ja Twitter poistivat hänen käyttöoikeutensa edellisvuonna tapahtuneen kongressivaltauksen jälkeen. Trumpin mukaan hänen perustamansa yhteisöpalvelu on vastapaino valtamedialle. Truth Socialissa moderointi ei ole niin tiukkaa kuin suosituimmissa yhteisöpalveluissa.

Trumpin yhtiö listautui maaliskuussa fuusioitumalla Digital World Acquisitonin -nimisen yhtiön kanssa, joka niin sanottu SPAC-yhtiö. SPAC on pörssinoteerattu kuoriyhtiö, jonka tarkoituksena on sulautua listautumattoman yrityksen kanssa.

Trump omistaa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvonnalle jätettyjen tietojen mukaan 57 prosentin osuuden yhtiöstä, jonka arvo on nyt noin 3,9 miljardia dollaria. Hän ei kuitenkaan voi myydä osuuttaan välittömästi kuuden kuukauden aikana, mikä estää hänen mahdollisuuksiaan muuttaa osakkeet rahaksi ja helpottaa nykyistä rahapulaansa.

Trump määrättiin New Yorkissa helmikuussa maksamaan yli 350 miljoonan dollarin eli noin 330 miljoonan euron seuraamusmaksu valheellisten tilinpäätösten antamisesta. Tuomioistuimen määräämän seuraamusmaksun arvioitiin korkoineen olevan yli 450 miljoonaa dollaria.

New Yorkin osavaltion syyttäjä Letitia James oli ryhtynyt alustaviin toimenpiteisiin Trumpin omaisuuden takavarikoimiseksi New Yorkissa. Jos Trump kuitenkin onnistuu saamaan vaaditun 175 miljoonan takuusumman kasaan, takavarikointiin ei ryhdytä.

Kommentoi
Ylös
>