Markkinakommentit

Markkinakommentti: tuloskausi ja odotukset

Kolmannen kvartaalin tuloskausi on lähtenyt liikkeelle vaisuissa tunnelmissa. Nordea luottaa sijoituskatsauksessaan kuitenkin edelleen osakkeisiin.

Alenevia tuloksia

Uudelta mantereelta alumiinivalmistaja Alcoa ilmoitti, että sen tulos oli selvässä laskussa kolmannella neljänneksellä. Analyytikot olivat odottaneet heinä-syyskuulta parempaa tulosta. Yhtiö laski samalla maailman alumiinikulutuksen ennustetta Kiinan kysynnän hidastumisen vuoksi.

Baswaren tulos oli laskussa tilivuoden kolmannella neljänneksellä. Tulos ennen veroja oli kolmannella kvartaalilla 2,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 3,0 miljoonaa euroa. Basware alensi näkemystään koko vuoden liiketuloksesta. Baswaren ilmoitus tuli markkinoille yllätyksenä.  Myös Outokummun ilmoitus sitoutumisesta Ixonumin Ternin terästehtaan myymiseen otettiin markkinoilla vastaan kielteisesti.

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec ilmoitti alentavansa heinäkuussa antamaansa arviota kuluvan vuoden liikevoittomarginaalista. Liikevoittomarginaalin yhtiö arvioi olevan noin 5 prosenttia ilman kertaluonteisia kuluja. Aiemmin Cargotec oli ennakoinut, että liikevaihto kasvaa vuodesta 2011 ja liikevoittomarginaali on noin 6 prosenttia.

Nordea luottaa osakkeisiin

Tulosvaroituksista huolimatta Nordean päästrategi Sirpa Wallius arvioi Nordean sijoituskatsauksessa että pitkällä aikavälillä osakemarkkinat tuottavat alueesta riippuen keskimäärin vähintään 7 %, mutta enintään hieman vajaat 10 % vuodessa.

Keskuspankkien syyskuussa käynnistämien elvytyspakettien vuoksi Nordea on lisännyt osakkeiden ja vähentänyt joukkolainojen painoa salkkusuosituksissaan.

Nordean salkun painopiste on edelleen Pohjois-Amerikassa vaikkakin aiempaa pienemmällä painolla. Kuten monet muutkin pankit ja rahastoyhtiöt, myös Nordea näkee Euroopassa nyt hyviä sijoitusmahdollisuuksia. Euroopassa arvostustaso on edullinen ja osinkotuotot korkeat. Nordea korostaa myös että hyviä osinkoja maksavat yritykset ovat nyt kiinnostavia koska vakavaraisten yritysten yrityslainojen korot ovat laskeneet.

Myös Suomessa ja muissa pohjoismaissa Nordea näkee mahdollisuuksia hyvissä osingonmaksajissa.

 [break]

1 kommentti

1 kommentti

  1. VIX-man

    16.10.2012 at 14:59

    Kieltämättä eurooppalaiset osakkeet on nyt halpoja. Ja näinhän se on että halpaa on aina siellä missä riskit ovat suurimmat. Ei ilmaisia lounaita edelleenkään.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös